A füredi Bőr Viktória a bál szépe

2012.07.29/A 187. Anna-bál szépe a balatonfüredi Bőr Viktória. Az első udvarhölgynek Antal Dórát, a második udvarhölgynek a veszprémi Albert Zsuzsannát választották. Ötszázötven vendég vett részt a bálon, közel háromszáz hölgy nyakába került fel az egyedi herendi porcelán szívecske. A parton is buli volt. Fotógalériák.

 

170 év hagyományát őrző táncprogram, mulatság Vörösmarty, Jókai és Blaha Lujza örökében. Bál az Anna Grand Hotel patinás termeiben, tizenhárom első bálozó füredi lánnyal.

A hagyományoknak megfelelően idén is szakmai zsűri választotta ki a bál 15 legszebb lányát, a végső döntést ezúttal is a közönségre bízták. A szavazatok alapján a 187. Anna-bál szépe a balatonfüredi, 18 éves, a Lóczy Lajos Gimnázium tanulója Bőr Viktória. Az első udvarhölgynek a budapesti, 18 éves Antal Dórát, a második udvarhölgynek a 20 éves veszprémi Albert Zsuzsannát választották. A hagyományok szerint az Anna-bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei pedig Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba. (Képünkön Bőr Viktória szüleivel.) A Füred tévé filmje a bálról itt.

A Kiss Ernő-díjat idén posztumusz Bujtor Istvánnak ítélték oda. A huszárkapitányt ábrázoló szobrot a színművész özvegye, Bujtor Judit vette át.

Anna-báli képek a fotógalériában. Láthatóan a fodrászok is dolgoztak, mert a nagyestélyihez, estélyihez a konty is dukál, fiatal lányoknak virággal, később kalapon. Fotók a kis képre kattintva.

Anna-bál 2012
Kontyok a bálon

 

 

 

 

 


A báli bevonulást idén is rengetegen figyelték, lépni sem lehetett a Gyógy téren és a környező utcákban, néhányan az ablakokból kikönyökölve nézelődtek. A reformkori városrész teljesen megtelt. A többség a báli vacsora megkezdésekor feladta a báli nézelődést és átadta magát a parti örömöknek. Nagy volt a kavalkád, zajlott az élet a parton.

A nyitótáncot, a palotást a Magyar Állami Operaház balettművészei adták elő. Közreműködött a Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter vezetésével.


Idén is élénk volt az érdeklődés a bál iránt, az összes jegy elkelt, a legolcsóbb belépő 45 ezerbe, a legdrágábbak 60 ezer forintba kerültek. Az est díszvendége a város kulturális partnere Opatija volt, fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Ünnepi köszöntőt mondott a bál védnöke, Ivo Dujmic, Opatija polgármestere.

Közel hetven, zömében nyolcfős asztal várta a vendégeket, akik ezúttal is birtokba vehették a szálló díszkertjét. Az idei báli menüt főként tradicionális ételek alkották. Videó a báli menüről.
A hétvégére egyébként Balatonfüred teljesen megtelt, alig akadt szabad kereskedelmi szálláshely a városban.

Herendi motívumokkal díszített exkluzív ruhák bemutatója a Vaszary Villa parkjában. Jókai nyomdokaiban Szívhalászat, csurig telt hajóval, és elegáns operaest a Gyógy téren, ahol még a Horváth ház lépcsőjén is ültek. Az Anna-bál előestéje képekben. Katt a kis képre.

A bál előestéje

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?