FüredJam - Hiánypótló zenei fesztivál

2012.07.12/Quimby, Ladánybene 27, Pannonia Allstars Ska Orchestra- csak néhányan a FüredJam két napos zenei fesztivál fellépői közül. Szabadtéri színpad, jó zenekarok, és végre könnyűzenei koncertek Füreden. A Kisfaludy Színház fesztiválja igazi hiánypótló rendezvény lesz a városban. Nyerj jegyet a koncertekre!

 

- Egy egyedi zenei fesztivált szeretnénk létrehozni, az a törekvésünk, hogy a FüredJam-el új hagyományt teremtsünk a városban. Szerethető, ismert, minőségi zenét játszó zenekarokat hívtunk meg. Az első nap a napfényes életérzés jegyében telik majd, a másodikon a Quimby és barátaira hangolódunk rá. A koncertek a Balaton Szabadidő Központban lesznek, ha az idő engedi, akkor a szabadtéri színpadon - válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Kéri Kitty a Kisfaludy Színház vezetője.

A FüredJam első napján, július 20-án, fellép a reggae, a punk és a latin zenét sajátosan keverő Ocho Macho, a lehengerlő erejű jamaicai skát a magyar népzenébe oltó, tizenegy tagú Pannonia Allstars Ska Orchestra és a hazai legnépszerűbb reggae-zenekar a Ladánybene 27.

A második nap, július 21-én, a gitárpopból, a folkból, a jazzből és az elektronikus zenéből merítő Wasabi Kht. koncertjével indul, majd fellép Frenk, aki nagy átéléssel énekli, hogy "Legyen a világ a kutyáké, ők még tudnak szeretni." Itt lesz a vérbeli közép-európai blues fazon, a Linzben született, ám utcazenészként egész Európát végigcsavargó, énekes-gitáros, Dosztojevszkij hősének alteregóját felvevő Ripoff Raskolnikov. Decens melankólia és sallangmentes blues, ha úgy adódik akár még Tom Waits dalok is megszólalhatnak. A fesztivált az általában a kifulladásig játszó Quimby zárja.(A fellépő zenekarok egy-egy videója itt.)

Mindkét napon a kapunyitás délután 6 órakor lesz, a zenekarok éjjel egyig zenélhetnek majd. Az első napra 2500-, a másodikra 3500 forint a belépő, a két napos fesztivál jegy 4000 forintba kerül.
Jegyeket a helyszínen, a Tourinform irodán (Balatonfüred, Blaha utca 5) lehet vásárolni illetve elővételben a Kisfaludy Színház honlapján.

NYERJ JEGYET A KONCERTEKRE!

Van 20 jegyünk a FüredJam-re! Lájkold Balatonfüred illetve a Kisfaludy Színház hivatalos Facebook oldalait, és belépőt nyerhetsz a koncertekre. (10 darab jegy az első napra szól, 10 darab pedig mindkét napra érvényes.)

Ha már ismerőse vagy az oldalaknak oszd meg a Facebook oldalunkra feltett FüredJam linket, és szintén nyerhetsz.

A nyertesek nevét Balatonfüred Facebook oldalán tesszük közzé július 18-án. Itt.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?