Látogatóközpont épülne a sétányon

2012.08.09/Az önkormányzat újabb turisztikai pályázatot készít elő, amely egy, a Balaton élővilágát, a balatoni halakat bemutató ökoturisztikai látogatóközpont lesz. A Tagore sétányon épülő, tájba illő, teraszos épületben egyebek mellett több, látványos akvárium és foglalkoztató terem várná az érdeklődőket.

 

A tervek szerint az új turisztikai bemutató és látogatóközpont a Tagore sétány északi oldalára épülne, a jelenlegi WC helyére. Az épület pavilonszerű elemei egy belső udvart ölelnének át. A tornácos épület a Balaton jellegzetes pavilon építészetét idézné, különös tekintettel az 50-es évek második felén elterjedt modern, letisztult elemekre, nyugati részén igényes pihenőpark létesülne.

A tervezett család- és látogatóbarát turisztikai központ egy komplex környezetismereti bemutatóhely lenne, ahol édesvízi akváriumokban mutatnák be a Balaton élővilágát, de lenne kültéri bemutató medence, valamint előadó-, foglalkoztató-, és bemutató terem is. A Balaton-felvidéki hegyi patakoktól kiindulva a Balaton jellegzetes élővilágának bemutatása lenne a cél.

A látogatókat egységesen kialakított akváriumok fogadnák, ezekben valamennyi, a tóban élő hal megtalálható lesz, kisebb akváriumokban pedig kagylókat, ritka rákokat láthatnának az érdeklődők. A halak mellett ladik, háló, lapátok, régi varsa is látható lesz. Balatonfüred testvérvárosának, Abbáziának köszönhetően az Adriai tenger halaiból is kapnának ízelítőt a bemutatótérbe érkezők.

A honlap címoldalán lehet szavazni arról, hogy szükség van-e a Balaton élővilágát bemutató interaktív látogatóközpontra a városban.
Íme két részletes kérdőív. Lakosság részére. Turisták részére.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?