Füred a legkedveltebb

2012.10.15/A megye turisztikai forgalmának közel egyharmada idén is Füreden zajlott, mintegy négyszázezer vendégéjszakát regisztráltak a városban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év első nyolc hónapjában messze a leglátogatottabb balatoni település Füred volt, többen szálltak meg a városban, mint tavaly.

 

Magyarországon az év első nyolc hónapjában 15,3 millió vendégéjszakát töltöttek el a turisták, Veszprém megyében ebből 1,3 milliót. A Balatonnál valamelyest nőtt a forgalom, a régióban 3,5 millió vendégéjszakát regisztráltak.

Veszprém megye turisztikai forgalma a tavalyi hasonló időszakhoz képest kicsit javult, nőtt a külföldi és a hazai forgalom is. A belföldi vendégéjszakák számának 6 százalékos növekedési üteme augusztusban az idén először haladta meg a külföldiekét, amely 4,5 százalékos növekedést mutatott - jelentette be a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A megyei forgalom közel egyharmadát idén is a füredi szállásadók produkálták. A mintegy négyszázezer vendégéjszaka hét százalékkal több, mint a tavaly ilyenkor regisztrált. A második helyen jelentősen leszakadva Tihany áll, a maga nyolcvanezres vendégéjszaka számával. Kicsivel lemaradva Balatonkenese, majd Révfülöp, Tapolca és Alsóörs következik. A megyeszékhely 47 ezres vendégéjszaka számával csak a kilencedik a sorban ­- derül ki a KSH adataiból.

A szállodák látogatottsága lényegében stagnált, de a vendégek továbbra is a hoteleket preferálják, négyötödük itt foglalt szállást. Ezen belül is a három- és a négycsillagos szállodák a legkeresettebbek, előbbiek 42-, utóbbiak 47 százalékkal részesedtek a szállodai forgalomból.

Forrás: KSH

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?