Sportpályák a diákoknak

2012.10.27/Két műfüves pályát avattak a városban. A látvány-csapatsportokat támogató program keretében kialakított pályák, két városi tanintézményben teremtik meg a tanulók és a mozogni vágyók számára a megfelelő sportolási feltételeket, illetve erősítik a labdarúgó utánpótlás nevelést.

 

- A magyar szövetségnek eltökélt szándéka, hogy új sportpályákat építsen, különösen az iskolák területén, hiszen nagyon fontos a mindennapi mozgás, sportolás biztosításának lehetősége és persze fontos a futball utánpótlás nevelése is. Meg kell becsülni, hogy a gyerekek végre jó körülmények között kedvükre sportolhatnak - vélekedett a szakképző iskolában rendezett átadó ünnepségen Dunai Antal, az MLSZ nagykövete, aki kiemelte, nagy öröm számára, hogy Füreden ilyen sokan szeretik a diáksportot, a labdarúgást és még hajlandóak tenni is érte.

- Megállapodtunk a Balatonfüredi Futball Klubbal illetve a Kölyök Labdarúgó Klubbal, hogy rendszeresen szerveznek majd itt különböző sportrendezvényeket, szabadidős programokat - fogalmazott Hári Lenke alpolgármester, aki hozzátette: a Református Általános Iskola illetve a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola területén felépített sportpályákat az önkormányzat és az MLSZ közös munkájának eredményeként vehetik birtokba a gyerekek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) idén márciusban hirdette meg az országos pályaépítési programját, amelyre a város önkormányzata sikeresen pályázott. A két kisméretű, 20x40 méteres pálya építési költsége 56 millió forintba került, amelyhez az önkormányzat 30 %-os önrésszel, mintegy 17 millió forinttal járult hozzá. A tárgyi eszközök beszerzését az MLSZ és a város együttműködési megállapodás keretében biztosítja.
A város feladata lesz a továbbiakban a pályák működtetése, karbantartása és üzemeltetése. Balatonfüreden a TAO támogatási konstrukcióban ez a két pálya volt az első beruházás, a tervek szerint azonban további hasonló fejlesztések várhatóak a városban.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?