Nemzetközi színvonalú vitorlásbázis épülhet

2013.01.23/A korábbiaknál kedvezőbb feltételű vitorlás versenyek, színvonalasabb szolgáltatások és magánpartnerek bevonásával megvalósuló jelentős, több milliárdos fejlesztés a Zákonyi utcai vitorlás sporttelepen – ebben állapodott meg egymással a Magyar Vitorlás Szövetség és az önkormányzat.

 

A megállapodás értelmében már az idén a korábbiaknál minden szempontból kedvezőbb feltételeket biztosítanak a vitorlásrendezvények, -versenyek és -edzőtáborok lebonyolításához a Zákonyi utcai sporttelepen, amely egyben Magyarország egyik legjelentősebb vitorlás-infrastruktúrája.
Az önkormányzat kikötötte, hogy a vitorlástelepet a Magyar Vitorlás Szövetség, mint tulajdonos, 15 éven keresztül köteles gyermek- és ifjúsági sportcélokra hasznosítani. A felek megállapodtak abban is, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a továbbiakban is vitorlás sportközpontként működő bázisból befolyó bevételek a telep fejlesztését és a szolgáltatások javítását kell szolgálják.

A Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen már évekkel ezelőtt kidolgozott koncepció magánpartnerek bevonásával valósulhat meg. A magánpartnereket pályázati úton választották ki, Magyarország talán két legjelentősebb építőipari vállalkozása, a Swietelsky Kft. és a Közgép Kft. a kivitelező.

A fejlesztés turisztikai hatása várhatóan jelentősen növelné a város adóbevételeit, és több, új éves állású munkahelyet biztosítana.

- Hárommilliárdos fejlesztésről van szó, egyebek mellett nyolcvan szobás szálloda, mélygarázs épülne, teljesen megújulna a kikötő és folytatódna a Zákonyi sétány fejlesztése is. Az ingatlan a város tulajdonában marad. Nemzetközi versenyek fogadása, a vitorlás társadalom minél színvonalasabb kiszolgálása a cél. A tervek szerint több év alatt megvalósuló fejlesztés nagyságrendje illetve a hatékony üzemeltetés miatt vontunk be magánpartnert, akivel szemben érvényesítjük a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen kialakított, hosszú távú elvárásainkat. Amint tiszta jogi helyzetet tudunk teremteni a jelenleg perfeljegyzés alatt álló ingatlanon, máris elindulhat a fejlesztés – mondta kérdésünkre dr. Bóka István polgármester.

A megállapodás azért is fontos, hiszen idén a város a Fehér illetve a Kékszalag versenyek mellett Európa- és Világbajnokságnak is helyet ad.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?