Magyar Úszás Napja - Darnyi Tamás is indul

2013.06.19/Magyar Úszás Napja első ízben. A Nyíltvízi Úszó Európa Kupával és a magyar bajnoksággal együtt megrendezendő eseményre tízezres tömeget várnak a partra. A sportág legjobbjai és amatőrök együtt a vízben. Az úszólegenda, a többszörös olimpiai bajnok Darnyi Tamás is itt lesz.

 

Első ízben rendezi meg június 22-én, szombaton a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) - hagyományteremtő céllal - a Magyar Úszás Napját. Darnyi Tamás a vegyes úszás négyszeres olimpiai és világbajnoka is indul a mindenki számára nyitott 2,5 kilométeres távon. Ez utóbbi próba párhuzamosan zajlik majd a 10 kilométeres Európa Kupa-viadallal, amelynek egyik fő esélyese Risztov Éva. A londoni ötkarikás játékok bajnoka a tavaly nyári csúcssiker után első ízben indul nyíltvízi versenyen Magyarországon.

A tömegsportrendezvényen számos közéleti szereplő és sportoló is részt vesz, így külön vízilabdás különítmény is érkezik a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás vezetésével.
Ekkor rendezik meg a Nyíltvízi Úszó OB-t is, többek között Gyurta Gergely részvételével, de itt lesz például Gyurta Dániel, Cseh László, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is, továbbá műugrók, valamint közéleti személyiségek, művészek.

A szombat reggel kilenctől kezdődő balatoni úszófesztivál mellett az ország összes megyeszékhelyén és további nagyvárosokban ingyenes úszási lehetőséggel várják a sportág iránt érdeklődőket a kijelölt uszodákban, fürdőkben. Az egész Európát átfogó kezdeményezéshez több mint ötven nemzet csatlakozott, az országból pedig 168 város.

Országszerte várhatóan 100 ezernél is többen ússzák majd le ekkor a maguk választotta rövidebb vagy hosszabb távokat.  A Nyíltvízi Úszó Európa Kupát, az OB-t, valamint a tömegsport úszást a Tagore sétány előtti vízfelületen bonyolítják le.

Az Európa Kupa húsznál is több nemzetet képviselő mezőnyének tagjai 10 kilométeres távon mérik össze majd az erejüket, méghozzá két és fél kilométeres köröket maguk mögött hagyva. Az országos bajnokságra benevezett úszók 5, 7.5, valamint 10 kilométeren harcolnak majd az első hely megszerzéséért, az amatőr úszók pedig két és fél kilométeres távot teljesítenek.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?