Borfesztivál a parton

2013.07.22/Az idei nyár várhatóan legforróbb hétvégéjén, a Kékszalag vitorlás versenyhez kapcsolódóan több mint 50 kiállító, az ország legjobb borászai vonultatják fel boraikat a Vitorlás téren és a Tagore sétányon. A frissítő fehérborok és rozék hűtéséhez mintegy ötezer kilogramm jéggel készülnek a szervezők.

 

A több száz hajó legénysége, az érdeklődők és fesztiválozók a borok és ínyencségek kóstolása közben a sétány fáinak árnyékában hűsölhetnek, a koncerteket – többek között Harcsa Veronika, a Falusi Mariann és Sárik Péter duó, az Ivan & The Parazol fellépését – a kánikula miatt késő délután és az esti órákban tartják.

A VinCE Balaton borfesztiválon a borok széles skálájával találkozhatnak az érdeklődők. Mintegy ötven kiállító, az ország legjobb borászai kínálják majd boraikat.
A klasszikus balatoni fehérek, olaszrizling és szürkebarát, különleges helyi szőlőfajták, kéknyelű és vulcanus, sauvignon blanc-ok és rozék, könnyű vörösborok is megtalálhatók lesznek több borvidék képviselőivel, mint Villány, Szekszárd, Eger és Etyek. A borok mellett pedig szörpöket és pálinkát is lehet kóstolni. Lesznek grill- és sonkáspultok, a főfogások mellett pedig házi készítésű lekvárokat, finomságokat is fogyaszthatnak az érdeklődők. Egy-egy kiválasztott, hűsítő nyári bort 200 Ft-os áron lehet megkóstolni. A balatoni fehérek, rozé fröccsök és habzóborok végigkóstolásához a vendégek útlevelet és szavazólapot is kapnak, hogy együtt válasszák meg a hétvége slágerborát.

A borimádók másik kedvenc helyszíne várhatóan a Kóstolószalon lesz, ahol egy-egy órára a borvilág olyan egzotikus pontjaira kirándulhatnak a látogatók, mint Törökország, Kína, vagy épp Chile. A legnagyobb kalandorok pedig Balaton-barát, elektromos yacht fedélzetén hajózhatnak ki, hogy a szakértő mancsaft tolmácsolásában a vízen száguldva szerezzenek újabb borélményeket a tematikus kurzusokon.

A fesztiválon tudásszomjukat is csillapíthatják a látogatók; bár a VinCE Bár ingyenes kurzusain néhány nap alatt beteltek a jó rozé titkát kereső, vagy épp a balatoni szőlőfajták jellegzetességeit bemutató programok, a szerencsések néhány előadásra még regisztrálhatnak és megtudhatják például, hogyan készült Blaha Lujza kedvenc süteménye.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?