Privát Füred

2013.09.25/A város és a víz, na meg fölöttük az ég. Úszó felhők, csendek, a sétány és az a magányos világító kockakő. Nyugalom, elhagyatottság és a formák rendje. A képeken a víz az úr, és szinte sehol nincs egyetlen ember sem. Fotógaléria a Balatonfüredhez gyermekkora óta kötődő Vörös Ákos képeiből.

 

Vörös Ákos 1984-ben született Veszprémben. Kisebb nagyobb megszakításokkal azóta is a Balaton mellett, Aszófőn él. 2012 óta kezdett el komolyan foglalkozni a fényképezéssel. Balatonfüredet rendszeresen fényképezi, mint mondja, a város különleges fotótéma egyedi épületeivel, formáival, kockaköveivel, hangulatos részleteivel.

- Bár majdnem 30 éve a Balaton mellett élek, a fényképezés segített jobban meglátni, milyen szép is a természet. Általa tapasztaltam meg a napfelkelte nyugalmát, a természet ébredését és a napnyugták változatosságát, sokszínűségét. A tájfotókon kívül az emberi arcok is vonzanak. Nem csak az elkészült kép, hanem az oda vezető út is nagyon izgalmas. Találkozás, kommunikáció a modellel és végül, amikor az elkészült fotók mosolyt csalnak a lefényképezett arcra. Szívesen készítek fényképeket különböző trükkök segítségével is.


Füredet kis korom óta ismerem, mégis mindig találok benne újat. Azt hiszem szerencsés vagyok, hogy itt, illetve a környéken lakom. A napfelkelte élményét egyszer mindenkinek meg kell tapasztalni. A korán kelés nehézségét hamar feledteti a látvány, a csend, a természet ébredése, a nyugalom és az a leírhatatlan, különleges érzés. És ha mindez Balatonfüreden van, akkor a Révész és a Halász között megjelenő napkorong csak erősíti az élményt - így Vörös Ákos.

Vörös Ákos képsorozata. Katt a kis képre.

Vörös Ákos képei

Továbbra is fontosnak tartjuk a Füredhez kötődő fotográfusok illetve a városról készült képeik bemutatását. Várjuk a Balatonfüredről és a tóról készült, közlésre alkalmas fényképeket, vagy akár archív felvételeket. A fényképeket a szerző nevének feltüntetésével, esetleges megjegyzésével együtt publikáljuk. A fotók elküldhetők a szerkesztőség címére ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) vagy megoszthatók a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/balatonfured.hu

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?