Gitárfesztivál - Zenél a város

2014.06.22/A klasszikus gitározás legjobb hazai fesztiválja ismét Füreden. Virtuózok és romantikusok pengetnek a városban, sőt egy női gitár együttes is színpadra lép. Minden este koncertek. Mesterkurzusok, és hangszerkiállítás. Kilencedik Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál június 21 - 28.

 

Miroslav Tadic és Vlatko Stefanovski világzene koncertjével megkezdődött a Gitárfesztivál. A népzenét, a balkáni dallamokat, a jazzt és a blues-t ötvöző szerb-macedon duó hol lírai, hol lüktető zenéjével megadta a fesztivál kezdőhangját.
A Tagore sétány közepén felállított nagyszínpad előtt megtelt a tér, sokan hallgatták a csak alkalmanként együtt játszó két virtuóz gitáros koncertjét. Várjuk a folytatást.

Képgaléria. Katt a kis képre.

Gitárfesztivál megnyitó

Ezúttal a város négy kiemelt helyszínén lép fel a 36 hazai illetve külföldi gitáros. A fesztivál koncertjei mellett a zenészek mesterkurzusokat is tartanak, lesz hangszerkiállítás is, ahol japán, görög, spanyol, német és magyar hangszerkészítő mesterek munkáit lehet kipróbálni.
A délelőtti mesterkurzusok és hangszerkiállítások után délutánonként előadások, fiatal zenészek koncertjei lesznek a fesztivál minden napján, esténként pedig a klasszikus gitározás legjobbjai lépnek színpadra.

Koncertet adnak a Balatonfüredi Tehetségkutató Gitárverseny első helyezettjei. Itt lesz a fiatal tehetséges hölgyekből álló csapat a Gitarrissima - Vienna Guitar Quartet, a 19 versenygyőzelemmel büszkélkedő, a Washington Post által „a világ legtehetségesebb gitárművészének" nevezett Marcin Dylla, és a mókás, a közönséggel összekacsintó előadásmódja miatt mindenütt közönség kedvencé váló cseh gitárművész, Pavel Steidl.

Paul O'Dette lantművész estje igazi csemegének ígérkezik, de a világszerte ismert legendát Kazuhito Yamashita-t is hallhatjuk a fesztiválon. A hagyományokhoz hűen június 28-án a világhírű flamenco gitáros, Paco Pena tüzes flamenco koncertje zárja a fesztivált. Részletes program itt.

Az elmúlt nyolc évben több mint kétezer fellépőt hallhatott a mintegy másfél millió néző, akik kíváncsiak voltak a fesztiválra. Sőt, a rendezvény 2007-ben Japántól 192 órával, majd 2008-ban a Kanadaiaktól visszahódítva, 216 órával felállította a világ leghosszabb koncertjének rekordját.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?