Új laboratórium a Lóczyban

2014.12.17/Természettudományos labort létesítettek a Lóczy gimnáziumban, a korszerű oktató helyiségben több száz diáknak, köztük általános iskolásoknak is tartanak majd szakórákat.

 

- A beruházás nemcsak növeli az oktatás minőségét, hanem nagymértékben elősegíti, hogy a városban és a térségben működő oktatási intézmények közös programokban vegyenek részt, általa erősödik az iskolákban a kapcsolattartási képesség - mondta köszöntőjében Hári Lenke alpolgármester.

- Modern technológiával felszerelt, korszerű oktató és kutatólaboratóriumot alakítottunk ki a gimnáziumban. A program keretében továbbképeztük a szaktanárokat és felvettünk egy teljes állású laboránst is - fogalmazott Duna Katalin, a Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatója, aki kiemelte a megyében csupán egy ilyen laboratórium van még Veszprémben.

Szabó Lajos, a Klebersberg Kuno Intézményfenntartó Központ füredi tankerületi igazgatója kiemelte: a természettudományos tárgyak fejlesztésére rendkívül nagy szükség van, azoknak a tanintézményeknek van jövője, amelyek erre gondot fordítanak.

A több mint háromszáz milliós uniós és állami támogatás révén elkészült új, 160 négyzetméteres természettudományos közoktatási laboratórium 36 fő befogadására alkalmas. Minden évben háromszáz tanórában tartanak majd itt szakórákat a Lóczy gimnázium diákjai mellett az oktatási programhoz csatlakozó tizenkét általános iskola tanulóinak is. (A füredi iskolák mellett Tihany, Balatonalmádi, Balatonkenese, Zánka, Révfülöp és Badacsonytomaj tanintézményei vesznek részt a programban.)

A modern technológiával felszerelt korszerű oktató és kutatólabor a pedagógusok számára magas szintű és látványos tanítást tesz lehetővé, a diákok képzése pedig színesebbé, érdekesebbé válik általa. Az interaktív eszközökkel is ellátott központi laboratóriumot az intézmény emeletén alakították ki, szinte egy folyosónyi részt foglal el, a tantermeket korszerűsítették és felújították.

A program részeként a Füred tévé 336 kísérletet rögzített, ezek mindegyike megtalálható a gimnázium honlapján.

A program több célt szolgál egyszerre: költséghatékonyabbá teszi a közoktatási rendszert, javítja az oktatás minőségét, korszerűsíti a tanítást, és a diákok körében népszerűsíti a természettudományos tantárgyakat.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?