Felújítják a régi római utat

2015.10.01/Füred és Csopak közösen újítaná fel a helyenként kritikus állapotú utat.

Balatonfüred és Csopak önkormányzata konzorciumi megállapodást kötött a településeket összekötő út korszerűsítése érdekében. A jelentős forgalmat bonyolító, úgynevezett régi római utat, közös összefogással újítanák fel, mivel annak rossz minősége a jelenlegi formájában méltatlan a települések színvonalához.

A tervek szerint korszerűsítenék az útpályát, a kerékpáros forgalom kiszolgálására is alkalmas járdát építenének, zöld sávot hoznának létre, megoldanák a csapadékvíz elvezetést, a meglévő légvezetéket a földbe helyeznék illetve új közvilágítási hálózatot építenének ki. A legtöbb gondot előreláthatólag az Arácsi Népház utáni, nagyon szűk útszakasz jelentheti majd, itt biztos szükség lesz telekfelvásárlásokra.

A felújítás első lépéseként írta alá az említett útszakasz tervezéséről és engedélyeztetéséről szóló megállapodást a két település önkormányzata. Az engedélyezési tervek költségének 67 százalékát Csopak-, míg 33 százalékát Füred önkormányzata állja. A tényleges beruházás vállalt költségeiről újra szavaznak majd a képviselők - hangzott el a legutóbbi testületi ülésen.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?