Együtműködés Váccal

2016.05.02/Kulturális és turisztikai együttműködési megállapodást kötött a város Váccal. Mindkét település részéről eltökélt szándék, hogy a partnerséget valós tartalommal töltsék meg.

A Jókai Napok keretében aláírt megállapodás szerint ebben az évben a két település közösen pályázik több hazai és európai programra, emellett, ha alkalom adódik, együttesen jelennek meg bel- és külföldi idegenforgalmi vásárokon, bemutatókon és fesztiválokon valamint együttműködnek a nyári, kiemelt kulturális és idegenforgalmi programok kialakításában.

Vác városa bekapcsolódik több füredi rendezvénybe, a Jókai Napok, az Anna-bál, a Könyv-Bor-Jazz fesztivál, a Művészeti Fesztivál, a Quasimodo Költőverseny és a Magyar Nyelv Napja alkalmával is találkozhatunk majd a Balaton parton a várost képviselő delegációval illetve fellépő művészekkel. Balatonfüred is csatlakozik több váci rendezvényhez, bemutatkozhat a XXIV. Váci Világi Vigalom programon, szerepet vállal irodalmi műsorokban, művészeti, zenei, képzőművészeti együttesei pedig vendégszerepelnek majd a Duna-parti városban.

- Egy ilyen megállapodásnak csak akkor van értelme, ha túlmutat a hivatalos szinten és valóban élő kapcsolat alakul ki a két város között. Mi eddigi partnervárosainkkal is arra törekedtünk, hogy az együttműködés nem csak egyetlen évre szóljon, így lesz ez Váccal is. Invitáljuk őket a legfontosabb rendezvényeinkre és megköszönjük, ha Balatonfüred is megmutathatja magát a Dunakanyar egyik meghatározó településén – fogalmazott Bóka István polgármester, az Anna Grand Hotelben tartott ünnepségen.

Fördős Attila Vác polgármestere a gálaesten kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a kultúra megőrzésére és ápolására, a két várost összefűzi az idegenforgalom, a kulturális turizmus, és a művészetek szeretete. - Kiállunk a kultúra mellett akárcsak Balatonfüred, hasonlóan a Balaton-parti városhoz mi is színházat alapítottunk. Nagy megtiszteltetés számunkra ez az együttműködés, bízom benne, hogy tartalommal tudjuk megtölteni – mondta a városvezető, aki külön felhívta a figyelmet Sajdik Ferenc hamarosan nyíló tárlatára.

A gálaesten fellépett Nagy Ildikó zongoraművész, Dónusz Katalin énekművész, Módri Györgyi színművész és Bánó Tamás gitárművész.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?