Háromcsillagos füredi strandok

2016.07.03/A város mindkét strandja a legjobb minősítést kapta.

Idén is osztályozta, minősítette a balatoni strandokat a Balatoni Szövetség. A legjobb strand különdíját a vonyarcvashegyi Lídó strand nyerte el. A tóparti önkormányzatok érdekeit képviselő szövetség az üdülőrégió fürdőzőhelyeinek minősítésével ezúttal is a nyaralók figyelmét igyekszik felhívni, melyek a legkiválóbb belépőjegyes illetve szabadstrandok.

A csaknem negyven, a szállodákéhoz hasonló csillagokkal minősített strandnak átadták a Kék hullám zászlót. Háromcsillagos fürdőhelynek minősítették a Kisfaludy illetve az Esterházy strandot is, de ilyen minősítést kapott a vonyarci Lidó, a györöki, a lellei Napfény, a csopaki, a keszthelyi és a balatonakali városi strand is. 
Kétcsillagos minősítést kapott tizenöt, egycsillagost nyolc balatoni strand. A Legzöldebb balatoni strand címet a gyenesdiási Játékstrand érdemelte ki, kiemelkedően zöldstrand lett a balatonakali, az almádi Wesselényi, és a szigligeti községi strand.

A bírálati szempontok között elsősorban a fürdőzőhely vizének minősége, a strandi környezet rendezettsége, a zöld terület mérete, a higiénés feltételek megléte valamint az étel- és italkínálat ár-érték aránya szerepelt. Bírálati szempont volt továbbá az adott strand megközelíthetősége, és a parkolási feltételek biztosítása is.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?