Hal- és Borünnep a parton

2016.06.24/Sült hal és bor a kínálat a Tagore sétányon álló pavilonokban, tele a part és a stég is. Többen mondogatják, hogy itt a Borhetek, pedig csak a Balatoni Hal- és Borünnep kezdődött el.

- A táj két legősibb mesterségének, a halászatnak és a borászatnak az ünnepe a mai. Ezek tették élhetővé és szerethetővé ezt a tájat, adtak megélhetést és egyben okot az örömre. Kristóf Attila közelmúltban elhunyt újságíró ötlete volt ez a rendezvény, 14. alkalommal vagyunk itt, külön öröm, hogy a programok ezreket vonzanak a térségbe - mondta Bóka István polgármester megnyitó beszédében.
A polgármester külön köszöntötte Balatonfüred testvérvárosának, Opatijának küldöttségét. Mint fogalmazott, a két település között hosszú évek óta szoros a kapcsolat, amely évről évre új lendületet kap.

Az ünnepélyes megnyitón, amelyen Szalóki Ági énekes is fellépett, Korzenszky Richárd tihanyi perjel áldását adta a bor és a gasztronómia ünnepére. Hangsúlyozta: ki kell törnünk a földhözragadt életünkből, ehhez kellenek az ilyen ünnepek. Kellenek események, amelyeknek együtt tudunk örülni.

Fotógaléria. Katt a kis képre.

Hal és borünnep

A 14. alkalommal megrendezett program ezúttal is a bor- és gasztronómia jegyében zajlik. Vannak helyi borászok, kitelepült a Jásdi-, a Hudák-, a Koczor-, a Mészáros- és a Csiszár Pince, illetve a Lídia Borház, vendégként pedig a szekszárdi borvidék nedűi kóstolhatók. Így aztán a nehéz vörösöktől, a rozékon át az olaszrizlingekig, minden van a parton. A telhetetleneknek lesz ingyen borozás is, szombaton 18 órakor Nagy koccintás a sétányon.
A borok mellé balatoni hal dukál, - meg is találhatók a klasszikusok, a keszeg és a süllő, de vannak különlegességek is például a Malackrumpli-Biobalaton standján, és ígéretesen néz ki a sajtmanufaktúra kínálata is.

Még egész hétvégén tart a gasztro fesztivál, de közben lesz Sárkányhajó roadshow, Gitárfesztivál megnyitó, és ingyenes koncertek a parton. Idén is csatlakozott a rendezvényhez Tihany, Csopak és Paloznak is.
A vasárnapig tartó esemény részletes programja itt.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?