Leszavazták a Harley fesztivált

2016.09.22/Hosszas vita után a képviselő-testület úgy döntött, nem támogatja, hogy a jövő évben Balatonfüreden rendezzék meg a prémium kategóriás Harley-Davidson Európai Rally fesztivált.

A Harley-Davidson Európai H.O.G. Rally szervezői keresték meg a várost azzal a kéréssel, hogy 2017-ben, június 8-11. között, itt rendezhessék meg a találkozójukat. Dobai Attila az alsóörsi Open Road Fest főszervezője és kollégái évek óta dolgoznak azon, hogy a Rallyt a Balatonra hozzák. A rendezvény európai szinten is a prémium kategóriába tartozik. Célközönsége a magas költési hajlandósággal rendelkező európai Harley- Davidson tulajdonosok, akik átlagosan 2-7 napot tartózkodnak a rendezvény helyszínén, kihasználva a helyi kulturális programok, látnivalók, éttermek és hotelek nyújtotta lehetőségeket.
A rendezvényt évről évre új helyszínen tartják, az elmúlt években voltak Cavallinoban, Barcelonában,  Monte Gordoban, a Garda tónál, Luganoban, Rómában, tavaly a szlovéniai Portoroz városban.

- Egy prémium kategóriás rendezvényről van szó, amelynek szervezőivel széles körű egyeztetéseket folytattunk. Az érintett helyi vállalkozók, turisztikai szakemberek és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület is részt vett a tárgyalásokon, ők szakmailag támogatták a fesztivál megrendezését. A rendezvény által komoly bevételhez jutna a város illetve a helyi vállalkozások is, ugyanakkor kétségtelen, a várható nagyszámú látogató nagymértékben megterhelné a város infrastruktúráját. Mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat - fogalmazott Bóka István polgármester a testületi ülésen.

A képviselők közül többen is aggályukat fejezték ki a fesztivállal kapcsolatban. Pálfy Sándor úgy fogalmazott: magát a rendezvényt támogatja, de semmiképpen sem a szervezők által megjelölt Gyógy téren, azt javasolta, hogy inkább a kemping területén rendezzék meg a motoros találkozót. Pálffy Károlyné szerint az időpont sem megfelelő, hiszen jövő nyáron a vizes világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred, az ezzel kapcsolatos beruházások épp elég gondot okoznak majd a közlekedésben, nem kell tovább terhelni a várost ebben az időszakban - érvelt a képviselő. Javaslata szerint egy évvel később, azaz 2018-ban adjon helyet a város a fesztiválnak. Schindele György azt nehezményezte, hogy a motoros program túl nagy felfordulással járna a reformkori városrészben.

A tervek szerint a motoros felvonulás mellett motorbemutató lett volna a Gyógy téren, a Zákonyi utcai parkolóban vásártér, a Vitorlás téren pedig koncertek lettek volna.

A képviselő-testület végül öt igen, három nem és két tartózkodással nem támogatta a rendezvény megszervezését. A döntéstől függetlenül a hagyományos alsóörsi Harley fesztivált természetesen jövőre is megrendezik.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?