Véget ért a világbajnokság Balatonfüreden - Minden nap teltház

2017.07.21/Befejeződtek a vizes világbajnokság nyíltvízi versenyei Balatonfüreden. A város hónapokon át készült története eddigi legnagyobb sporteseményére, nem hiába, a Tagore sétány előtti vízfelületre épített ideiglenes lelátók mindegyik versenynapon megteltek, az úszókat lelkes szurkolótábor fogadta. A sportolók szerint a körülmények ideálisak voltak, a helyszín pedig lenyűgöző. A közönség a szurkolás mellett nézelődött, sétált, koncertezett és borozgatott. Jó hangulatban telt az elmúlt öt nap.

A vizes világbajnokság nyíltvízi úszóversenyeinek zárónapján, a 25 kilométeres távon Olasz Anna ötödik, Gyurta Gergely hatodik, míg Sömenek Onon Kata 12. A veszprémi Rasovszky Kristóf feladta a versenyt. A több mint ötórás versennyel befejeződtek a világbajnokság füredi küzdelmei, amelyek során a magyar csapat ugyan érmet nem, de több világbajnoki pontot is szerzett.

A mólón rendezték meg egy héttel ezelőtt a vizes világbajnokság füredi megnyitóját. Julio C. Maglione, a FINA elnöke akkor köszöntőjében azt hangsúlyozta: Balatonfürednél jobb helyszínt nem is találhattak volna a nyíltvízi úszószámok lebonyolítására.
- Füred már többször is bizonyított. Most minden adott, hogy egy látványos sportfesztivált rendezzünk kétezer sportoló részvételével - fogalmazott az elnök.

Fotógaléria a világbajnoskág megnyitójáról, katt a kis képre.

FINA VB megnyitó

A megnyitó nem mindennapi látványt nyújtott, hiszen 154 modell vonult fel a mólón, az elmúlt 200 év fontosabb divattörténeti epizódjai megjelenítő ruhákban.

Az elmúlt napok tapasztalatai szerint a FINA elnök nem tévedett. A város zökkenőmentesen bonyolította le a sporteseményt, minden nap megteltek a Tagore sétány előtti vízfelületre kihelyezett lelátók, akik pedig már nem tudtak bejutni a rendezvényekre, a sétányon elhelyezett kerítésnél nézelődtek. A külföldi sportolók a kulissza miatt lelkendeztek, a magyar úszók pedig nem győzték hangsúlyozni, milyen erőt adott nekik hazai közönség előtt úszni.
Izgalmas versenyek szemtanúi lehettek az érdeklődők, a leghosszabb távokon is nem ritkán nüansznyi különbségek döntöttek csak a célba érkezéskor. A hely pikantériájához tartozott, hogy még a legkiélezettebb versenyeken is rendre feltűnt egy-két kacsa a vízben, hogy simán lehagyva a versenyzőket jelezzék, ki is van otthon igazán a Balatonban.
Megtelt a sétány és a Vitorlás tér is, az esti koncerteken pedig a tánc sem maradt el. Több fotógaléria is rögzíti a füredi világbajnokság pillanatait. Például itt.

A világbajnokság kezdetére elkészültek a tervezett városi fejlesztések, a Zákonyi utcában lévő frissen átadott mélygarázst már használják is az autósok.

Fotógaléria, katt a kis képre.

Vizes világbajnokság

 

 

 

 

 

 

Az esti programok illetve a borkóstolók a hétvégén még folytatódnak. Jövő héten pedig Anna fesztivál. Részletekért kattints a programokra.


 

További cikkek:

Közel az éremhez


Izgalmas, a végsőkig kiélezett versenyen, a nyíltvízi úszók 10 kilométeres számában, Rasovszky Kristóf ötödik lett. A véghajrá olyan volt, mint egy négyszáz méteres versenyen, csak centik döntöttek. A magyar úszó helyezéséről célfotó döntött. A hangulat továbbra is pazar. Fotókon a szurkolók. Részletek.

 

Tele a part - Sokan szurkolnak a vébén

A világverseny második napján, vasárnap is rengetegen voltak kíváncsiak az úszókra. Tele volt a sétány, a móló, akik nem fértek fel a lelátókra, azok a kivetítőkön követték az eseményeket. Megteltek a lelátók, sokan a helyszínen akartak jegyet váltani, de azok már reggelre elfogytak. Fotók és további részletek.


Bemutatjuk a magyar nyíltvízi csapatot

Kik úsznak a magyar színekben a vizes világbajnokságon itt a Balatonban? Vannak éremesélyeink? Olasz Anna és Rasovszky Kristóf a csapat favoritjai, de okozhat-e más magyar versenyző is meglepetést? Bemutatjuk a motivált, sok fiatal tehetséggel felálló magyar csapat tagjait. Részletek.


A balatonfüredi versenyek menetrendje

Íme a vizes világbajnokság balatonfüredi küzdelmeinek menetrendje. Július 15-21. között zajlanak a nyíltvízi úszó versenyek, hét számban osztanak majd érmet. Az öt-, tíz-, illetve huszonöt kilométeres egyéni számokban 2-2 úszó indulhat nemzetenként, lesz csapatverseny is. A részletes programért kattints ide.

 

Több magyar éremre is van esély

Összeállt a magyar vb-csapat. Vannak újoncok a keretben, de a szakvezetés így is több éremre lát esélyt. A magyar sportolók júliustól már itt a Balatonnál készülnek a versenyre. Az egyik legnagyobb esélyes Olasz Anna, aki két évvel ezelőtt a 25 kilométeres távon vébé ezüstérmet szerzett.  Folytatás itt.

 

Jegyek a vizes világbajnokságra


A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Kft. felhívja a figyelmet, hogy akik jegyet szeretnének vásárolni minden idők legnagyobb hazai sporteseményére, a biztonság miatt a vizes világbajnokság hivatalos oldalán keresztül tegyék meg. Folytatás itt.

 


200 év divatüzenete a FINA világbajnokságon

 

A Katti Zoób Divatház kortárs kollekcióval köszönti a FINA világbajnokságot. A sportesemény budapesti és balatonfüredi megnyitóján az Anna-bált is megidézik. A megnyitó június 14-én este Budapesten, 15-én reggel, kilenc órakor pedig Balatonfüreden lesz látható. Zoób Katival, a tervezővel beszélgettünk.

 

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?