Megvan az év kertje

2017.10.18/Átadták az idei Virágos Balatonfüredért verseny díjait. Több mint száz nevező közül, öt kategóriában hirdettek eredményt. Az év kertje díj Kocsis Zoltáné a mediterrán udvaráért.

Az idén huszonkettedik alkalommal hirdette meg a város a népszerű környezetszépítő mozgalmat, amelynek keretében ezúttal is támogatott virágvásárlási lehetőséggel segítette a helyi lakosokat az önkormányzat. Tavaly kiugróan magas volt a jelentkezők száma, de idén még nagyobb volt az érdeklődés. 1328 magánszemély illetve 12 intézmény vette igénybe a támogatást, közel négy millió forint értékben. A versenybe végül 122-en neveztek be, kerttel és balkonnal, ezenkívül négy intézmény is részt vett a megmérettetésben.

Csizmazia György és Balaskó Péter személyében szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat, idén is a kert, a balkon ápoltsága, hangulata és összhangja volt a legfőbb szempont.

- Több mint száz kertet értékeltünk idén. Évről évre azt tapasztaltuk, hogy a tulajdonosok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kertjükre, a házak előtti területekre. Az idei évben a különösen erős hideg okozott gondot - mondta Csizmazia György, a Szent István téren rendezett díjátadón.

- Ez egy igazi mozgalom, minden évben sokan csatlakoznak hozzá. Fontos, hogy a közterületek, a parkok, a vállalkozások illetve a magánházak udvarai gondozottak legyenek. Ebben élen járnak azok, akik neveztek erre a versenyre, amiért külön köszönet illeti őket. Csak közös összefogással lehet egy várost megszépíteni - mondta a díjátadón Bóka István polgármester.

Íme, a nyertesek névsora:

Az év kertje díj:

Kocsis Zoltán és Kocsis Zoltánné

Igényes, mediterrán hangulatú kert, valódi ciprusokkal, és igen látványos gömb szivarfákkal. Jó ízléssel válogatták össze a növényeket, esztétikus a kialakítás is, sőt a kertben fűszernövények is találhatók, aminek külön örültünk. Nagyon szép összhatása van az udvarnak - jellemezte a győztes kertet Csizmazia György.

Fotók az év kertjéről, katt a kis képre.

Az év kertje

- 11 éve költöztünk Balatonfüredre, akkor alakítottuk ki a kertet is. Egyikünknek sem szakmája a kertészet, internetről illetve könyvekből igyekeztünk ellesni a különböző kertépítési ötleteket. Az volt a cél, hogy ne egy látványudvart hozzunk létre, hanem egy olyan teret, amit praktikusan lehet használni, ugyanakkor szép is. Több növény Olaszországból illetve Spanyolországból származik, ezek jól illeszkednek a mediterrán stílusú házhoz. Idővel mondhatni az udvar lett a hobbink. Naponta foglalkozunk a növényekkel, sok munkát igényel a karbantartás, permetezés, de megéri, örömünket leljük benne. Először jelentkeztünk a versenyre, nagyon boldogok vagyunk, hogy a zsűrinek is tetszett a kertünk  - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Kocsis Zoltán.

Családi ház kategóriában elismerésben részesült:

Gericsné Vigh Ildikó
Gyenge Ernőné
Dr. Jancsi Attila Gyula

Erkélyével, teraszával elismerésben részesült:

Deli Imréné

Vállalkozás kategória győztese:

Eppel János – Villa Vitae

Intézmény kategória győztese:

Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
5.2℃
0 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?