Félmilliárd a foglalkoztatásra

2017.11.10/A foglalkoztatási gondok enyhítésére 554 millió forint pályázati támogatást nyert el Balatonfüred és Balatonalmádi önkormányzata. A program képzéseket és állásokat kínál majd.

A négy évre szóló foglalkoztatási paktum célja, hogy egymásra találjon a munkavállaló és a munkaadó.

Ma itt a térségben a munkaerő megtartása a feladat, valamint a munkát vállalni akaró ötven, hatvan évesek foglalkoztatásának megoldása - hangzott el a fórumon.

2017-ben a térségben alacsony, februárban 4,5, augusztusban 2,8 százalékos volt a munkát keresők aránya, többségüknek viszont csak általános iskolai végzettsége van, ezért is lehet a foglalkoztatási paktum egyik fontos feladata a szakképzés. A paktum résztvevői igyekeznek keretet adni a munkaerőpiaci szereplők hatékony együttműködésének. Finanszírozott képzéseket indítanak, amelyek kiszolgálják a térség gazdasági igényeit. A pályázat által a cégek bérköltség támogatást kaphatnak, a munkavállalókat pedig lakhatási, utazási juttatással támogatják.

A most induló országos program keretében az igényeket felmérve kialakítanak egy foglalkoztatási stratégiát, a pályázat vállalása alapján közel négyszáz munkát keresőnek ajánlanak munkavállalási lehetőséget a két térségben.

A Füred tévé tudósítása a fórumról.

balatonfured.hu

Kapcsolódó videó:

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?