Lakásétterem Füreden

2017.11.13/Különleges gasztronómiai élménnyel kecsegtet a Balaton első lakásétterme. KonyhaArt névvel indult új kezdeményezés Füreden. Egyedi vendéglátás és meglepetések.

Bár már 2007 óta léteznek Magyarországon is lakáséttermek, még mindig viszonylag kicsi a népszerűségük. Eredetük Kubába vezet. Fidel Castro nem sokkal a kubai forradalom győzelme után bezáratta az általa imperialistának bélyegzett éttermeket, mire a leleményes kubaiak otthon kezdtek főzni egymásnak illetve az idővel betévedő turistáknak, akik az ötletet magukkal vitték Európába és Amerikába.

Találunk olyan lakáséttermeket, ahol profi séfek főznek és a gasztronómia csúcsalkotásaival örvendeztetik meg a látogatókat, de akad olyan is, ahol pusztán lelkes amatőrök kezében van a fakanál. Van, ahol speciális menükkel, vagy éppen egy-egy egzotikus ország gasztronómiai kultúrájával ismerkedhetünk meg. Balatonfüreden a tervek szerint mindegyik verzióból lesz majd egy-egy alkalom. Elegáns és modern, esetleg antik és polgári lakásban, profi séfek vagy a főzés szerelmeseinek tálalásában, a cél mégis közös: barátságos, meghitt hangulatban gasztronómiai élményt nyújtani másoknak.

A kétségkívül trendinek számító műfajban valószínűleg az egyedisége és a hagyományos vendéglátástól eltérő közvetlensége a legvonzóbb. Tökéletes választás azoknak, akik valamilyen családi ünnepet vagy üzleti vacsorát szeretnének lebonyolítani, akik szeretnek mást, vagy különlegeset kipróbálni, akiknek nem asztaluk a főzés, de szeretnek jókat enni, főleg jó hangulatban és társaságban.

A KonyhArt első estéjét már megtartották, a résztvevők szerint felejthetetlen élményt adott a Kocsis Bálint, mesterszakács, több híres étterem kreatív séfje, az egészségtudatos irányzat képviselője illetve Gyukli Krisztián füredi borász celebrálta alkalom.

A lakásétterem minden alkalommal más lesz, más séfé, más országé, más kultúráé lesz a főszerep. A tervek szerint havonta egy alkalommal tartanak összejöveteleket, legközelebb november 24-én.
A gasztronómiai különlegességre vágyók a KonyhaART Facebook csoportban találnak a lakásétteremről bővebb információkat.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?