Omega 55 - Jubilumi koncert különlegességekkel

2017.11.14/Az alakulásának 55 éves évfordulóját ünneplő Omega ad jubileumi koncertet Balatonfüreden. A zenekar több év szünet után Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezt adott ki, így a nagy, klasszikus dalok mellett új szerzemények is hallhatók lesznek a decemberi koncerten.

 

- Legalább tizenötször adtunk eddig koncertet Balatonfüreden, szinte mindegyik alkalommal esett az eső - kezdte a sajtótájékoztatót Kóbor János. Különleges koncertre készülünk, ez lesz a budapesti nagy koncert főpróbája. Két új számunk premierje itt lesz, még soha nem játszottuk őket színpadon. A Volt egyszer egy vadnyugat című film zenéjével kezdődik majd a koncert, lesznek dalok az új lemezről és persze a legfontosabb húsz számunkat is előadjuk. Több órás koncertre készülünk – mondta Kóbor János, aki hozzá tette: csehül, németül, sőt lengyelül is énekel majd, illetve a saját átdolgozásukban előadják a Scorpions Still Loving You című világhírű dalát is.

A koncert december 19-én lesz a Balaton Szabadidő Központban. Részletek itt.

- A Volt egyszer egy Vadkelet lemezünkre felkerült az NDK egykori sztárzenekara, a Puhdys Der Grosse Magnet című száma, a legendás lengyel SBB Dziwny jest ten swiat című dala valamint az egykori Csehszlovákiából a Olimpic Jasná zprávája című szerzeménye. Ezeket a dalokat is eljátsszuk, igaz, egyelőre a cseh nyelvvel még akadnak problémáim – jegyezte meg Kóbor János, aki fájó szívvel emlékezett meg a tavalyi füredi koncertjükről, hiszen a fellépésük előtt látogatták meg a zenekar alapító tagját, a Szívkórházban kezelt Laux Józsefet, aki pár napra rá elhunyt.
- Épp most zajlik Benkő László műtétje, de ezúttal nem vagyok elkeseredett, biztos vagyok benne, hogy visszatér hozzánk – vélekedett az Omega frontembere a Vaszary kávézóban rendezett sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón részt vett Bóka István polgármester is, aki elmondta: nagy megtiszteltetés, hogy a városban adja egyik különleges koncertjét az Omega, amely egyébként nagy hatással volt rá, ismeri a zenekar összes lemezét.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?