Fizetős parkolás - zónák és tarifák

2012.04.24/Május közepétől fizetni kell a parkolásért az alsó városrészben. A zónák nem változtak, a díjak viszont valamelyest drágultak. A védett utcákban továbbra is érdemes meggondolni a parkolást, a Kisfaludy strandnál és az egykori Huray piac területén viszont idén sem kell fizetni. Részletek.


Május 15-étől szeptember 15-éig kell fizetni a városban a parkolásért. Mintegy 690 fizetős és közel 300 ingyenes parkolót használhatnak majd az autósok.

Tavalyhoz képest változás, hogy az eddig ingyenes Park illetve Huray utcában ezentúl fizetni kell a parkolásért. A reformkori városrész két védett utcájában, a Blaha illetve a Kisfaludy utcában nem változik a tarifa, 500 forintba kerül óránként a parkolás, míg a piros zónában, mint például a Zákonyi úti-, és a Helka melletti parkolóban 220 Ft/óra helyett 240 forintot, a zöld zónában pedig 120 Ft/óra helyett 140 forintot kell majd fizetni.

- A Park utcában maguk a lakók kezdeményezték, hogy legyen fizetős a parkolás, mert áldatlan állapotok uralkodtak. A Huray utca is fizetőssé vált, ezzel arra szeretnénk ösztönözni az autósokat, hogy használják az egykori piac területét, ahol ingyen parkolhatnak. Rendbe tesszük ezt a területet, így minimum 150 autónak lesz itt kulturált körülmények között hely - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Szeles Ákos, a Probio Zrt. munkatársa.

A felső városrész parkolási rendszerében is lesznek változások, ezek azonban addig, míg el nem készül a polgármesteri hivatallal szembeni mélygarázs, nem lépnek életbe. A tervek szerint, igazodva az igényekhez, idén jelentősen bővítik a Kisfaludy strand szabad parkolóját illetve megállapodás született arról is, hogy a főszezonban a jelenleg körbe kerített füves területet is megnyitják az autósoknak.

A füredi lakosok idén is kedvezményesen, 2600 forinttért válthatnak bérletet. Parkolási térkép itt.
Részletes előterjesztés, amelyről a képviselő testület április 26-án dönt itt olvasható. (6. pont)

- Egyre határozottabban érzékelhető a több zónás parkolási rendszer forgalomszabályozó hatása. Az autósok igyekeznek nem a közvetlen belvárosban letenni a járművüket, így elmondható, hogy leszámítva a szinte mindig telt házas Zákonyi utcai parkolót, tavaly már a főszezonban is lehetett minden napszakban találni fizetős parkolóhelyet a városban. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy tűnik, egyre népszerűbb a mobiltelefonon keresztül fizetett parkolás is, erre a fizetési módra minden parkolóban van már lehetőség - tett hozzá Szeles Ákos.

A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme. A parkolási rendszert működtető Probio Zrt. ígéri: ebben az évben is fokozottan ellenőrzik a megváltott parkolójegyeket.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?