Mégis kinyithat a Sundance Park?

2011.05.05/Van rá esély, hogy idén júniusban mégis kinyithat a Sundance Park. Az önkormányzat tárgyalásokat folytat a szórakoztató központ üzemeltetésére létrehozott új cég vezetésével. Ha a képviselő-testület megszavazza a társaság programtervezetét, akkor létrejöhet a megállapodás.

 

- Folyamatosan tárgyalunk, megegyezésről azonban egyelőre szó sincs. Várjuk a cég programtervezetét, amelyről majd a testületnek kell döntenie. Az önkormányzat nyitott az együttműködésre. Van abban ráció, hogy a szezonban újra működjön a park, akár még nagyobb koncerteket is el tudok itt képzelni, de előre szeretnénk tudni, mi és miként zajlana majd a centrumban. A legfontosabb szempontjaink, hogy a park működése ne zavarja a környezetet, az ott zajló szórakozás kulturált legyen, hajnalban és reggel ne ténferegjenek ittas fiatalok a városban illetve az is szempont, hogy az új üzemeltető hozza helyzetbe a helyi vállalkozókat – válaszolta érdeklődésünkre a polgármester.
Dr. Bóka István
hozzá tette: nem változott a véleménye, hosszú távon más funkciót képzel el a területen, az önkormányzat igyekszik kivásárolni a jelenlegi tulajdonosokat, annak érdekében, hogy három-öt éven belül új funkciót kaphasson a mintegy négyhektáros ingatlan.

A park jelentős felújításra szorul, amit a cégbíróságnál május 4-én, szerdán bejegyzett új üzemeltető cég már el is kezdett – nyilatkozta az MTI-nek Zámbó Attila, az S.D. Park Üzemeltető Kft. társtulajdonosa, aki egyben a park egyik szórakozóhelyének bérlője is.

A zenés klubokkal rendelkező komplexum korábbi üzemeltetője, a Sundance Park Kft. jelenleg felszámolás alatt áll. Serényi Gábor, a kft. ügyvezetője elmondta, nem sikerült megegyezniük az önkormányzattal, így visszalépett a további üzemeltetéstől. Hozzátette: a cég névhasználatának a jogát, a weblapját és domain nevét, illetve az üzemeltetéssel összefüggő egyéb szellemi tulajdonjogokat átadták az új üzemeltetőnek, az S.D. Park Üzemeltető Kft.-nek – áll az MTI közleményében.

A cégbíróság adatai szerint a felszámolási eljárás még tavaly decemberben indult. A balatonfüredi földhivatal adatai szerint a 2005-ben még Annagora Park néven megnyitott létesítmény közel négyhektáros területén 136 különálló ingatlan szerepel összesen 46 épületben. A tulajdonosok köre változó: mindössze húsz magánszemély szerepel a többségi tulajdonos Masped csoport érdekeltségébe tartozó Annagora Market Kft. mellett.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?