Penget a város

2011.06.19/Elkezdődött a Gitárfesztivál. A francia Roland Dyens érzéki játéka adta meg az alaphangot. A Vaszary Villában ezúttal is zsúfolásig telt a koncertterem. Ma folytatás. A múzeumok is éjszakáztak, nagy keletje volt a frissen nyílt festménykiállításnak és Jókaihoz is sokan bemerészkedtek.

 

Az egy héten át zajló Nemzetközi Gitárfesztivál megnyitóján Eötvös József, Liszt -díjas gitárművész, a programsorozat kitalálója és szakmai vezetője hangsúlyozta: a jelenlegi gazdasági helyzetben nagyon nehéz volt támogatókat találni a fesztiválhoz, de ennek ellenére igazi virtuózok, a klasszikus gitározás legjobbjai lépnek majd fel a fesztiválon.

- Füred neve az elmúlt évek alatt összenőtt a gitárral, bárhol járok külföldön, mindenütt ismerik, becsülik a fesztivált. A nehézségek ellenére érdemes tehát tovább folytatnunk. Mindenben támogatott minket a város, köszönjük, enélkül már nem lenne fesztivál – vélekedett Eötvös József.

Doncsev András alpolgármester kiemelte: több éves hagyománya van immár a füredi gitárfesztiválnak, amelynek népes rajongótábora is van, ami manapság ritka nagy érdem.

A fesztivál megnyitójával egy időben rendezték meg a többféle programot felvonultató Múzeumok éjszakáját. A Vaszary Villa, a Jókai Emlékház és a Városi Múzeum ezúttal éjfélig tartott nyitva, amit sokan ki is használtak, mert ahogy azt egy látogató megjegyezte a Jókai Villa lépcsőjén: éjszaka minden jobb és izgalmasabb.

Íme, a fesztivál további programja, a fellépő művészekről bővebben pedig itt lehet olvasni.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?