A befogadó színház

2011.06.21/Első évadát kezdi meg az idén alapított Kisfaludy Színház. A társulat és színház nélküli teátrum az ország legjobb darabjait szándékozik meghívni Füredre, csak júliusban tíz előadást hoz a városba. A repertoár széles, a kortárs balettől, a gyerekdarabokon át egészen az operettig terjed.

 

- A műfaji sokszínűség fontos szempont volt a műsor összeállításánál, törekedtünk arra is, hogy mindegyikből a legjobb, igényesen szórakoztató és felemelő előadásokat hozzuk el Füredre. Eddig alig volt a városban gyerekeknek szóló színházi előadás, ezen mindenképpen szerettünk volna változtatni. Már most nyáron is lesznek gyerekdarabok, de reményeim szerint ősztől ezek rendszeressé válnak majd, hiszen egy hosszú távú megállapodást készülünk kötni a Kabóca Bábszínházzal. Igény van a minőségi operett előadásokra is, így aztán ilyen is szerepel a műsorban. Lesznek komoly, nagyszínpadi darabok és folytatjuk a beszélgetős esteket is. Arra is oda kell figyelnünk, hogy most az első évben nézőszámot és bevételt kell produkálnia a színháznak – vélekedett Gergely Éva művészeti vezető.

A Dunántúl első kőszínháza 180 évvel ezelőtt indult el Füreden, az évforduló alkalmából alapították meg a Kisfaludy Színházat, amelynek egész éves működését a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri kerete biztosítja. Az előadások döntő többsége a szezonban, július-augusztusban lesz látható, a meghívott produkciókat egyelőre három helyszínen, az Anna Grand Hotelben, a Balaton Szabadidő Központban és a Vaszary Villában mutatják be.

– Szinte mindenki, akit megkerestünk segítőkész volt és örömmel vállalták a füredi fellépést. Sajnos igazi színházi színpad nincs a városban, így alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, de arra is van példa, hogy a meghívott produkciónak kellett a díszleteit a lehetőségeinkhez igazítania – mondta Gergely Éva. (Videó itt.)

Júliusban tíz produkciót mutat be a színház, amelyek közül talán a legígéretesebb a Szegedi Kortárs Balett több éve nagy sikerrel játszott Carmina Burana előadása, de lesz beszélgetés Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatőrrel, vendégszerepel a Kecskeméti Katona József Színház is. A műsorról bővebben a színház honlapján.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?