Szüreti fesztivál és Indiai napok - A szőlőtől a Nobel-díjas költőig

2011.09.12/Az idei szezon utolsó hétvégéjén ismét sűrű lesz a program: helyi folklór ünnep és egy idegen, Füreden mégis komoly gyökerekkel rendelkező kultúra mozaikjai. Kiállítás, kézműves vásár, színház és koncertek. Rabindranath Tagore, aki ezúttal dalaival és festményeivel is megidéződik. Programok a bor dicséretétől egészen az ősi indiai templomi táncig. Szüreti fesztivál és Indiai napok. Videók.

 

A rendezvények sajátos kavalkádja várja tehát az érdeklődőket a hétvégén, hiszen alkalom nyílik megkóstolni Balatonfüred és környékének ízletes borait, lehet csatlakozni vagy csak szemlélni a borosgazdákból, borrendekből, néptáncosokból álló menetet mindemellett azonban India kultúrájába is betekintést kaphatnak az erre fogékonyak.

Pénteken kiállítás megnyitó illetve gyermek néptánc találkozó lesz, szombaton kézműves kirakodóvásár, és látványos szüreti felvonulás a Tagore sétányról a Vásárcsarnok melletti téren felállított borsátorig, ahol aztán tánc, színházi előadás, koncert majd retro disco várja az érdeklődőket. A program ezúttal nemzetközi fúvós találkozóval egészül ki, a város különböző pontjain adnak majd térzenét az osztrák és szlovák fúvósok. A szüreti fesztivál részletes programja itt olvasható.

Közben zajlanak majd az Indiai napok rendezvényei. Mindenképpen érdekesnek ígérkezik Bittner Meenakshi Dóra Bharatanatyam táncművész ősi indiai templomi táncokat bemutató előadása, aki a színészetet, a költészetet és spiritualitást, avagy az érzelmeket, a ritmust és a mozgást ötvöző táncot India többszörösen kitüntetett érdemes művészétől tanulta. Videó itt.
Utána az európai és indiai klasszikus zenei kultúrát a modern kortárs- és népzene hangzásvilágával vegyítő Sitaram zenekar koncertezik. Az együttes többek között Tagore dalokat is előad majd.
A 150 éve született, füredi gyógyulásának emlékére a sétányon fát ültető, Nobel-díjas indiai költővel és gondolkodóval külön szimpózium is foglalkozik.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Kapcsolódó videó:

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?