Városi Szakorvosi Rendelőintézet

Balatonfüred, Csárda u. 1.

Fax: +36/87/580-884
Tel: +36/87/580-886 és +36/87/580-888
Web: www.furedrendelo.hu

Igazgató: dr. Ács Károly főorvos

Háziorvosok, gyermekorvosok és szakorvosok rendelési ideje


A Rendelőintézet a város központjában, a Piros templom mellett van.
Kocka formájú épületében helyezkednek el a különféle szakterületek rendelései.

Itt található a háziorvosi szolgálat négy rendelése, a gyerek háziorvosi szolgálat három rendelése, valamint a hozzá tartozó ellátások: tanácsadó és a védőnői szolgálat.

A fogászati rendelések a második emeleten vannak. Összesen három felnőtt fogászat és egy iskolafogászati rendelés működik.

Az alapellátás gerincét jelentő orvosi ügyelet a földszinten helyezkedik el. 2004. október 1.-től kezdődően az ügyelet délután négytől másnap reggel 8 óráig működik, központi ügyelet formájában, vagyis nemcsak Balatonfüred városát, hanem az egész vonzás körzetet is innét látjuk el.

Szakrendelések vonatkozásában tulajdonképpen minden szakrendelés működik, mely a lakosság létszáma alapján működtethető. Ettől egyetlen kivétel még az urológiai szakrendelés, melynek beindításához szükséges Társadalom Biztosítási szerződés megkötése és engedélyeztetése folyamatban van.

Jelenleg működő szakrendeléseink: ideggyógyászat, elmegyógyászat, nőgyógyászat, terhes gondozás, sebészet, bőr-, és nemibeteg gyógyászat, fül-,orr-, gégészet, reumatológia, belgyógyászat, fizióterápia, gyógytorna, foglalkozás egészségügyi szakrendelés valamint az ezek munkáját segítő diagnosztikai egységek a röntgen és ultrahang diagnosztika, valamint a laboratórium

Az alapellátás rendelései egy kivétellel privatizáltak, míg a szakellátás területén a privatizáció részlegesen zajlott le. A betegellátás vonatkozásában azonban ennek nincs jelentősége, ugyanis minden rászoruló biztosított ingyenesen, a szakmailag lehetséges legmagasabb szintű ellátást fogja kapni, függetlenül a rendelés működési formájától.

A Rendelőintézet tevékenységéhez több kiegészítő ellátás, segítségnyújtási forma is kapcsolódik. Ilyen például a kismama klub, a terhes torna, intim torna és rendszeresen megrendezésre kerülő lakossági szűrések / koleszterin, vércukor, prostata, szemészeti stb /

A TB által nem finanszírozott területeken magán rendelések működnek a házban. Ez ugyan fizetős ellátási forma, azonban a betegeknek gyakran még így is megéri, hiszen nem kell ellátásért Veszprémbe utaznia. Ilyen rendelések például a gyerekek számára működtetett fogszabályozás / melyet kértünk TB finanszírozottá tenni, így ingyenes ellátási formába sorolni /érsebészet és az audiológia./

Terveink között szerepel az említett fogszabályozás és az urológiai ellátás TB finanszírozott rendeléssé tétele, melyre pályázatot nyújtottunk be az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak. Kedvező elbírálás esetén a továbbiakban nem kellene a betegeknek Veszprémbe utazni, hanem helyben is megkaphatnák ezen szakellátást, ezzel jelentős időt és pénzt megtakarítva.

További fejlesztési tervünk az orvosi ügyelet központi ügyeletté minősítését követően a teljes ügyelet átépítése. Ennek fedezetét a Kistérségi Társulás keretén belül elkészített és nyertes pályázatunk biztosítja.

Reményeink szerint hamarosan egy jobb adottságú, magasabb szakmai tevékenység végzésére alkalmas ügyelet áll a lakosság rendelkezésére.

 

p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }