2012.03.27/Sass Sylvia, a hazai operaművészet egyik leghíresebb alakja ad több népszerű operarészletből álló dalestet e hét pénteken az Anna Grand Hotel dísztermében. A Liszt Ferenc-díjas, világhírű énekesnő többek közt Mendelssohn, Hahn, Händel, Bizet és Kodály műveiből szólaltat meg áriákat.       

 

2012.03.14/Idén Opatija Balatonfüred kiemelt kulturális partnere. Az együttműködés jegyében a Vaszary Villában illetve a Városi Múzeumban több kiállítás is látható, amelyek az adriai város, Rijeka múltjának nemzetünkhöz kötődő korszakát mutatják be izgalmas képanyagokkal és dokumentumokkal.       

 

2012.03.19/Pályacsúccsal zárult az 5. Balaton és FélBalaton Szupermaraton. Közel ezren vállalkoztak arra, hogy a négy nap alatt, a lehetséges tizenegy különböző mód valamelyikén részt vegyenek a balatoni futószezon első versenyén. Ezúttal is megrendezték a klasszikus távot, a MaratonFüredet.       

 

2012.03.13/A hétvégén tragikus körülmények között elhunyt Stefánra emlékeztek meg a füredi kézilabdások a szórakozóhely előtt, ahol vasárnap virradóra a Füreden családjával régóta élő, a szurkolói klub egyik alapítójaként is ismert osztrák fiatalember életét vesztette. Fényképek a megemlékezésről.       

 

2012.03.19/Megtartotta nyitó előadását a Kisfaludy Színház új sorozata a Mesekastély - Terescsik Eszter és Szűcs László műsorában székely meséket hallhattak az érdeklődők a Vaszary Villában. A gyerekeknek szóló sorozat havonta jelentkezik majd újabb előadásokkal. Átadták a rajzpályázat díjait is.       

 

2012.03.11/Megrendült Füred közvéleménye a Macho Pubban történt hétvégi haláleset miatt, a szórakozóhelyen a városban jól ismert, családjával régóta itt élő 39 éves osztrák állampolgár veszítette el az életét. Az indulatokat kavaró tragikus eset után érthetően mindenki felelőst keres. Videó.       

 

2012.03.09/Ismét lomtalanítás és hulladékgyűjtés a városban. Március utolsó napján szállítják el az ingatlanok elé kitett lim-lomot, ezúttal sem viszik el azonban a kommunális hulladékokat illetve az építésből, bontásból származó törmeléket. Újra indulnak a házhoz érkező zöldhulladék gyűjtő járatok is.       

 

2012.03.08/Új verseny csatlakozik idén a Kékszalag fesztiválhoz. A vitorlássport csúcsának számító katamarán versenyek hangulata költözik a Balatonra. Sebesség, adrenalin és látványos küzdelem. Füredről rajtol majd az először megrendezendő Melanomamobil KÉTszalag Katamarán Nagydíj.       

 

2012.03.09/Kovács István olimpiai- és világbajnok ökölvívó is rajthoz áll az idei szezon első futóversenyén. Március 15-18. között ismét BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton. Az indulók ezúttal is körbe futják a tavat, a maratoni táv célállomása idén is Füred. Kisebb szakaszok is teljesíthetők így bárki jelentkezhet.       

 

2012.03.07/Dalok, versek és tízparancsolat - Hobo, alias Földes László előadásában. Úton lenni a boldogság, megérkezni a halál – így szól a közel hetven előadást megért zenés darab mottója. A Csavargók tízparancsolata című sajátos monodrámával zárul a Pannon Várszínház exkluzív színházi sorozata.       

 

2012.03.06/Újabb program, amiért érdemes március 15-én a városba jönni. A hosszú hétvégén Füredre érkezik a Csongor nosztalgiahajó, amellyel a gyerekek ingyen, a felnőttek kedvezményesen hajózhatnak ki a Balatonra. A kilencvenéves Csongor majd csak áprilistól indul rendszeresen a kikötőből.       

 

2012.02.28/Kisebb szünet után március közepétől újra látogatható a Városi Múzeum, a Vaszary Villa és a Jókai Emlékház. Az állandó kiállítások mellett csak a tavasszal öt új tárlat nyílik az intézményekben, többségük a nemzeti ünneptől kezdve már látható lesz. Elkészült a Vaszary galéria idei kiállítás terve is.       

 

2012.03.05/Jelmezes felvonulás, télűző máglyaégetés, utcazene és brazil est - Arácson megtartották a hagyományos farsangi fesztivált. Közel kétszázan, gyerekek és felnőttek vettek részt a rendezvényen, amelyen ezúttal egy brazil delegáció is, élén Brazília magyarországi nagykövetével is vendégeskedett.       

 

2012.03.10/Szellemiség, játékos könnyedség és vendégvárás együtt. A térségben egyedülálló programfolyammal ünnepli meg március 15-ét Füred. Ismét megelevenedik a reformkori városrész, kiállítások, színházi előadások, rendhagyó műsorok, gyerek programok várják több napon át az érdeklődőket. A mólótól most indul idén először útjára a nosztalgiahajó, az éttermek pedig kedvezményes forradalmi menüt kínálnak. Itt a tavasz is már, minden adott tehát - irány Füred az év első hosszú hétvégéjén.       

 

2012.02.29/A város idén is részt vesz a március 1-4 között tartandó 35. Utazás kiállításon. Az év legnagyobb turisztikai vásárán Füred egy 60 nm-es bemutató standdal lesz jelen, ahol az érdeklődők megismerhetik a város program- illetve szálláskínálatát, valamint ízelítőt kapnak a nyár és a kultúra városának hangulatából.       

 

2012.02.27/Civil egyetem névvel új rendezvénysorozat indul a Városi Könyvtárban. Az öt előadásból álló program keretében a világ néhány aktuális problematikus kérdésére keresik majd a választ előadók és hallgatóság közösen. Az egyetem legfőbb célja: autonóm polgárként éljünk egy önálló társadalomban.       

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?