2012.01.04/Jubileumi emlékhangversenyt rendeznek a felújított zeneiskola dísztermében. A városközpont rehabilitációja program keretében megvalósuló koncerten az ország egyik legelismertebb zongoraművésze, a Liszt-, Kossuth-, és Prima Primissima díjas Bogányi Gergely lép fel.       

 

2011.12.29/A Balatonnál 2011-ben tovább csökkent a vendégforgalom, a turisták a tavalyinál is kevesebb vendégéjszakát töltöttek a régióban. Füreden volt azonban a legkisebb a visszaesés elsősorban a következetes városfejlesztésnek és a kulturális beruházásoknak köszönhetően. Turisztikai összesítő.       

 

2011.12.22/Jelentős nyereséget termelt idén a város fizető parkolási rendszere, azonos díjak mellett a tavalyihoz képest több mint tíz százalékkal nőtt az autós forgalom. Jövőre újabb hiánypótló beruházások várhatók, tovább bővül a parkolási rendszer, de a tervek szerint lesznek változások a díjszabásban is.       

 

2011.12.20/A Pannonhalmi Bencés Rend legfelsőbb testülete nagy többséggel támogatta, hogy átvegyék a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola működtetését. Az iskola egyházi fenntartásáról az intézményben is több szintű egyeztetés zajlott az elmúlt hetekben, mindegyik fórum egyetértett a fenntartóváltással.       

 

2011.12.08/A fejlesztések éve volt 2011. Fontos beruházások, köztük a Kiserdő, az Arácsi Népház rekonstrukciója, a szociális komplexum megépítése fejeződtek be, hamarosan a városközpont rehabilitációja is elkészül. A közmeghallgatáson legtöbben az új busz menetrend iránt érdeklődtek.       

 

2011.12.14/A társasági nyereségadóból igényelhető támogatásokra (TAO) beadott pályázaton százmillió forintot kapott a füredi futball klub, amelyből továbbfejlesztik az egyesület klubházát. Az egy év alatt elkészülő, új rehabilitációs részleg szolgáltatásait a klub tagjai mellett bárki igénybe veheti.       

 

2011.12.02/Nézz az égre, és meglátod a Balatont, nézz a Balatonra, s meglátod az eget – írta Eötvös Károly, akinek az Utazás a Balaton körül című kötetét most újra kiadták. A Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett esten Füred önkormányzata, ami kimaradt Eötvös Károly könyvéből címmel pályázatot hirdetett.       

 

2011.12.11/Detre Diána olimpiai részvételi jogot szerzett a női RS:X szörf kategóriában az olimpiai hajóosztályok kvalifikációs világbajnokságán, az ausztráliai Perthben. A BYC versenyzője a tízfutamos versenyen a nemzetek sorrendjében a 21. helyen végzett, ezzel az első lehetséges alkalommal kvalifikálta magát az olimpiára.       

 

2011.12.07/Pályázati pénzből fejlődhet a város sportélete. A társasági nyereségadóból igényelhető támogatásokra (TAO) beadott pályázatokon a füredi kézilabda és a futball klub is nyert, de jelentős támogatást kaptak a városi uszoda illetve a gimnáziumi sportcsarnok építése érdekében létrehozott alapítványok is.       

 

2011.11.24/A Kerek templom alatti hagyományos Betlehem állítással vette kezdetét idén is a városban az Advent. A Silver udvar, a Vitorlás tér és a Blaha utca díszkivilágítást kap, utóbbiban karácsonyig, minden hétvégén különféle finomságokat kínálnak a reformkori városrész kitelepült vállalkozói. Programok.       

 

2011.12.13/Mozgáskorlátozott irodalmárokat is fogad ezentúl a füredi Fordítóház, hiszen a Lipták ház mellett álló húsz négyzetméteres kis épületet teljesen akadálymentesítették. A mintegy nyolc millió forintos beruházást a város, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium valamint magánszemélyek támogatták.       

 

2011.11.25/Kevesebb útvonalon, megemelt jegyárakkal és ritkított járatokkal, de átláthatóbb, racionálisabb menetrend szerint közlekednek majd a városi buszok. A Balaton Volán új közlekedési rendjét tárgyalta a képviselő-testület. Az új menetrend jövőre lép életbe, de még van idő a módosításokra.       

 

2011.12.05/Több sportszövetséggel történt egyeztetés után a Balaton Fejlesztési Tanácshoz fordul a téli átcsúszás programok szervezője azzal a kéréssel, hogy legyen egy konzultáció a vízi sportok szabad gyakorlását korlátozó jogszabályok módosításáért. Úgy tervezik az újévi Balaton átcsúszás Füreden lesz.       

 

2011.11.30/Junior Prima Primissima Díjat kapott Vadnai Benjamin, a Balatonfüredi Yacht Club Európa-bajnok és többszörös Európa Kupa győztes vitorlázója. Idén ötödik alkalommal adták át az elismerést, ezúttal kilenc sportág kiváló teljesítményt nyújtó versenyzőit díjazták. Vadnai az első díjazott vitorlázó.       

 

2011.12.05/Emelt fővel búcsúzott a nemzetközi kupától a füredi férfi kézilabda-csapat, miután az EHF Kupa legjobb 16 csapata közé jutásért zajló párharc visszavágóján, telt ház előtt, 27-26 arányban legyőzte francia ellenfelét. A Dunkerque összesítésben végül jobbnak bizonyult, de a fürediek ezúttal megmutatták erejüket.       

 

2011.11.30/Decembertől újra kinyit a volt Aszófői úti hulladéklerakó területén működő komposztáló telep. A füredi ingatlannal rendelkezők térítésmentesen, korlátlan mennyiségben helyezhetik el itt a zöldhulladékot. Ezzel együtt a házhoz érkező zöldhulladék gyűjtő járat szünetel, jövő áprilisban indul csak újra.       

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?