2011.11.20/Illusztris helyszín, stílusos program: Liszt koncertek az egykori hercegprímás villájában. Kisebb zenefesztivál az ország ismert zongoraművészeinek fellépésével, kiállítás, könyvbemutatók és gyermekfoglalkozások. Transzcendentális etűdök képekre és zongorára címmel négynapos program a Vaszaryban.       

 

2011.10.27/Elkezdődtek az egyeztetések a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola jövőbeli üzemeltetéséről. A Pannonhalmi Bencés Rend esetleg átvenné az intézmény működtetését, de csak abban az esetben, ha ezt a tanárok döntő többsége támogatná. Az ügyben majd a képviselő testületnek kell döntenie.       

 

2011.11.17/Ismét egy kivételes atmoszférájú színházi előadás Füreden. Erotika, testiség, hol kihívó, hol meg finoman érzékeltetett nőiesség. Egy nő, aki irodalmi szövegek segítségével beszél a vágyak mélységeiről. A hétvégén Eszenyi Enikő A gyönyörben nincs középút című darabja látható az Anna Grand Hotelben.       

 

2011.10.31/Magyar-történelem szakos tanárnak készült, de vendéglátós lett belőle. Közel harminc éven át volt igazgatója a város akkori két luxus hoteljének, az Annabellának és a Marinának. 12 évig országgyűlési képviselőként is ténykedett. A Füredi Arcélek című sorozat legutóbbi vendége Nagy Jenő volt.       

 

2011.10.20/Megalakult a tóparti településeket összefogó balatoni regionális turisztikai szervezet. Az ország első térségi TDM szerveződése a remények szerint valódi fejlődést indíthat el a Balatonnál. Csatlakozva az európai trendhez átfogó koncepciót, turisztikai stratégiát alakítana ki, újrafogalmazná a Balaton márkát.       

 

2011.11.09/A cukorbetegség megelőzéséért fut öt napon át Schirilla György hosszútávfutó. Pécs és Budapest között harminchárom városon halad át, köztük Füreden is, hogy sportteljesítményével felhívja a figyelmet a gyerekek körében is egyre gyakoribb betegség korai felismerésének fontosságára.       

 

2011.11.02/Alapításának negyvenéves évfordulóját ünnepelte a Radnóti Miklós Általános Iskola. A jubileum alkalmából iskolatörténeti kiállítás nyílt és gálaműsort rendeztek, amelyen felléptek az egykori diákok is. A sport és nyelvtagozatos intézmény az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül.       

 

2011.11.17/November 21-én országos katasztrófariasztási gyakorlatot tartanak Magyarországon, így a városban is, megszólalnak a légvédelmi szirénák. A rádiók és televíziók több alkalommal is figyelmeztetnek majd a vészhelyzetre – persze csak próbajelleggel. A lakosságnak semmilyen tennivalója nincs.       

 

2011.11.03/Különleges programra invitál több hétvégén keresztül a Vaszary Villa. Az Indiai Napok alkalmából kiállított Rabindranath Tagore festményei között ezúttal jóga foglalkozásokat rendeznek. India sokszínűségéből, bölcsességéből kaphatnak ízelítőt az érdeklődők egy világszerte ismert mester tanítványaitól.       

 

2011.10.27/Újabb multinacionális cég költözik a városba. A Fürdő utcában a mentőállomás épülete melletti ingatlanon már javában zajlanak a munkálatok. Az élelmiszer, ruházati és műszaki cikkeket egyaránt kínáló Aldinak, az ajkai, pápai és két veszprémi telephelye után ez lesz az ötödik áruháza a megyében.       

 

2011.11.07/Libalakoma, újbor, hiedelem és babona - mindez Szent Márton legendája ürügyén. Helytörténeti séta és gasztronómiai programok Füreden, a Márton-napi hagyományokhoz kapcsolódóan. Ezúttal a város több vendéglátóhelye is különféle rendezvényekkel várja az érdeklődőket.       

 

2011.10.19/Befejeződött a rendelőintézet geotermikus fűtésrendszerének kiépítése, amely a nyári légkondicionálásra is alkalmas. A százmilliós beruházás révén gazdaságosabb lesz az épület működtetése. Új betegirányítási rendszert is kiépítettek, - gyorsabb, rugalmasabb kiszolgálást ígér az intézmény igazgatója.       

 

2011.10.26/Textilművészet, irodalom és divattervezés együtt. Fehérneműtorzók, százéves csipkéből varrt kreációk, leheletfinom kézelők és legyezők – mindez kortárs és klasszikus irodalmi szerzők szövegeinek társaságában. Zoób Kati, az ország egyik legnevesebb divattervezője kiállítása nyílik a Vaszary Villában.       

 

2011.10.23/1956 minden értékét: a becsületet, a hazaszeretetet, a szabadságvágyat, a hitet és az áldozatvállalást nem elég megőrizni és tisztán felmutatni, de tovább kell adni az utánunk jövőknek. Ez erkölcsi parancs, e nélkül nincs feloldozás és hiábavaló volt minden áldozat - mondta a városi ünnepségen Cserép László.       

 

2011.10.17/A városi uszoda megépítését sokan várják, mint ahogy a buszállomás teljes rekonstrukcióját is, ugyanakkor az Óváros fejlesztése kevésbé tűnik fontosnak. Meglepő, de a partra levezető kerékpárút a legkevésbé népszerű. Számba vettük a tervezett városi fejlesztéseket.       

 

2011.10.10/Új igazgató vezeti a Danubius füredi szállodáit, az Annabellát és a Marinát. A vendéglátáshoz családi szálakkal is kötődő Vászolyi Judit, a város két legnagyobb hotelében, további jelentős fejlesztéseket, fiatalosabb lendületet illetve vendégközpontú, minőségi szolgáltatást ígér.       

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?