2011.09.18/Koncentrált, elementáris érzelmeket megidéző tánc, elmélkedés Tagore-ról, klasszikus indiai zene magyar népdalokkal ötvözve, jóga a kertben, az ember és a teljesség közötti kapcsolatot kereső festmények. Az utóbbi évek legjobb indiai programját rendezték meg a hétvégén a Vaszary Villában.       

 

2011.09.16/A megyei napilap nyári idegenforgalmi felmérése alapján, a megkérdezett belföldi és külföldi nyaralók véleménye szerint, idén is Füred bizonyult a legkedveltebb nyaralóhelynek a tó északi partján. A tíz kategória felében a város végzett az élen, így megismételte tavalyi győzelmét.       

 

2011.09.14/A hagyományokhoz híven a Duna Televízió most is elkészítette a tavalyi Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny fődíjas illetve különdíjas versének filmjét. Szálinger Balázs: Halott porokból mindenféle úrnő illetve Kabdebó Tamás: Róma - amor című költeményeinek videói itt.       

 

2011.09.13/Többen panaszkodtak a városi beruházások okozta zajra, a városlakók szerint a kivitelezők nem tartják be a csendrendeletet. A legtöbb kritika a rendelőintézetnél zajló munkálatokat érte, amelynek zaja egész nap és a hétvégéken is hallható a felső városrészben. A város jegyzőjét kérdeztük.       

 

2011.09.10/Füred egyik legrégebbi templomát 1786-ban építették II. József türelmi rendeletének köszönhetően az utcától távolabb, akkor még torony nélkül, mellékbejárattal. Az arácsi református templom a Balaton-felvidék leghangulatosabb, legmeghittebb templomainak egyike.       

 

2011.09.13/Ezzel a címmel nyílt meg Bibekananda Santra indiai festőművész tárlata a Vaszary Villában, ahol a kortárs alkotó képei mellett, Tagore festményei is láthatók. Szakralitás, életöröm, vidám, energikus színek. A múlt és a jelen összefonódása. Klasszikus, megigéző indiai művészet és némi európai kultúra.       

 

2011.09.12/Az idei szezon utolsó hétvégéjén ismét sűrű lesz a program: helyi folklór ünnep és egy idegen, Füreden mégis komoly gyökerekkel rendelkező kultúra mozaikjai. Kiállítás, kézműves vásár, színház és koncertek. Rabindranath Tagore, aki ezúttal dalaival és festményeivel is megidéződik. Programok a bor dicséretétől egészen az ősi indiai templomi táncig. Szüreti fesztivál és Indiai napok. Videók.       

 

2011.09.15/A parlagfüves területek felmérése és a fertőzöttség megszüntetése érdekében új felderítési módszert alkalmaznak idén a hatóságok. A nehezen megközelíthető nagykiterjedésű parlagfűvel fertőzött területekről helikopterről készítenek felvételeket. Szeptember 19-én indul a program.       

 

2011.09.10/Jász Attila költő vehette át az idei Salvatore Quasimodo Emlékdíjat a Nobel-díjas olasz lírikusról elnevezett költőverseny szombati díjkiosztó gálaestjén. A szerző a Naptemplom villanyfényben című versciklusa, háromszáz szerző több, mint hatszáz műve közül bizonyult a legjobbnak.       

 

2011.08.29/Átadták a reformkori városrész két legforgalmasabb útját. A Jókai utca 71-es főút alatti része és a Huray utca új burkolatot kapott, előbbiben szélesítették a zöld sávot, utóbbiban parkolókat és csapadék elvezető csatornát alakítottak ki. A felújítással teljessé vált a városrész rehabilitációja.       

 

2011.08.31/Hosszas tárgyalások után együttműködési megállapodást kötött a Balatonfüredi FC (BFC) és a Balatoni Kölyök Labdarúgó Club (BKLC), ezzel egységessé vált a füredi utánpótlás nevelés. Ezentúl a futballozni vágyó füredi gyerekek jobb körülmények között és szakmai feltételek mellett járhatnak edzésre.       

 

2011.09.04/Ellesett pillanatok, hangulatképek. Üres gangok, grimaszoló arc, szobrok kimetszett részletei. Szinte naplószerűen rögzített, egy-egy fényképkockába sűrített mozgás, vagy ahogy az alkotó mondja „az itt és a most” megörökítése. Fehér Katalin fotográfus kiállítása a Vaszary Villában.       

 

2011.08.29/Több mint százezer, elsősorban belföldi vendég, huszonkettőezer eladott pohár és ötszáz hektoliter elfogyasztott, többségében száraz, fehér valamint rozé bor. Augusztus utolsó hetében még soha ennyien nem voltak a Borheteken. Minőségi italok, hamisítatlan hangulat. Vége a Borheteknek.       

 

2011.08.31/Kutyaiskola indul szeptembertől a városban. A foglalkozásokra bárki elviheti kedvencét, a legegyszerűbb gyakorlatoktól kezdve az őrző-védő tanfolyamon át, egészen a nyomkövetésig, sokféle ismeret sajátítható el az iskolában. Ha másért nem a kulturált kutyatartás érdekében is fontos az alapkiképzés.       

 

2011.08.27/A vendégéjszakák száma szerint Balatonfüred a hatodik legnépszerűbb település az országban, a közel félmillió regisztrált éjszakával a megyében pedig messze a leglátogatottabb. A legvonzóbb hazai városok listáját a Központi Statisztikai Hivatal 2010-es adatai alapján állították össze.       

 

2011.08.31/Két újabb kötet jelent meg a város helytörténetét feldolgozó könyvsorozatban. A Kisfaludy Galériában telt ház előtt mutatták be a Balatonfüredi életrajzi lexikont illetve a Lichtneckert András írta, A balatonfüredi Angolkert, a Játékszín és az Aréna építéstörténete című kötetet.       

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?