2011.08.22/Igazi izgalmak, katamaránok egymás ellen, újra száguldás a Balatonon. Augusztus 25-29 között Füreden rendezik meg az F18-M3 Országos Bajnokságot. A Magyar Vitorlás Szövetség szervezte versenyen összesen 15 futamot terveznek a Balatonfüred – Zamárdi – Tihany közötti vízterületen.       

 

2011.08.07/Felavatják a Balatonfüredi Futball Club új klubházát, a ceremónia alkalmából a fürediek a Ferencváros labdarúgó csapatával vívnak barátságos mérkőzést. A 650 m2 alapterületű klubház maradéktalanul megfelel a Magyar Labdarúgó Szövetség NB II-es induláshoz szükséges elvárásainak.       

 

2011.07.28/Négyszemközti beszélgetésen kezdeményezte a város vezetője az alpolgármester felmentését, amit a kívülről a testületbe választott Doncsev András alpolgármester másfél hét után nyilvánosságra hozott. A kialakult helyzetről kérdezte a balatonfured.hu dr. Bóka István polgármestert.       

 

2011.08.04/Huszonöt borász, húsz kiskereskedő, pecsenyesütők valamint pálinkaházasok várják három héten át a Borhetek látogatóit. Egy fesztivál, ami régen több egy gasztronómiai eseménynél. A borvidék legjobb nedűi, sajátos hangulat a Tagore sétány platánjai alatt és balatoni panoráma. Minden este programok. Három hét vonulás a borházak között az olaszrizlingtől a muskotályig. Füred feeling.       

 

2011.08.04/Rendkívüli, zárt ülésen a város képviselő-testülete úgy határozott, hogy visszavonja Doncsev András alpolgármester megbízatását. Doncsev András a legutóbbi helyhatósági választások után úgynevezett külsős, társadalmi megbízású alpolgármesterként látta el a tisztséget.       

 

2011.08.03/Túl zajos a játszótér, éjszakánként fiatalok hangoskodnak a felújított Kiserdőben, a jelentősen megnövekedett forgalom miatt gondot okoz a parkolás és egyre több autó hajt be jogosulatlanul a területre – sérelmezik egyebek mellett a frissen felújított park környékén élők. Rákérdeztünk.       

 

2011.07.29/Átadták a 9,5 hektáros egykori angolkertet, a város központjában elterülő Kiserdőt. A régi, hangulatos parkot megőrizve újult meg a város tüdejének nevezett zöld terület. Színháztér az egykori teátrum oszlopaival, mesejátszótér, erdei tornapálya, pihenő ligetek és hangulatos sétányok.       

 

2011.08.02/A felső városrészt a Balaton- parttal összekötő kerékpárút megépítését tervezi a város. A részben a Kéki patak mentén haladó, helyenként kétsávosra szélesedő, mintegy két és fél kilométer hosszú kerékpárút kialakítása sikeres pályázat esetén jövőre akár el is indulhat. A tervek készen vannak.       

 

2011.07.29/Eredeti helyén illetve a móló és az Esterházy strand közötti területen biztos nem épül meg az egykori hidegfürdő – hangzott el a legutóbbi testületi ülésen. Jelenleg az is kérdéses, lesz-e egyáltalán fürdőház. A befektető mindenesetre nem mondott le szándékáról, keresi a megoldási lehetőségeket.       

 

2011.07.20/A Balaton legnagyobb és egyik legnépszerűbb, kitűnő adottságú kempingje a füredi, mégis az utóbbi években egyre többen panaszkodtak a körülményekre, és elmaradtak a fejlesztések is. A tervezett SCD nagyberuházás egyelőre késik, a Balatontourist üzemelteti az üdülőfalut. Mi változott?       

 

2011.07.24/Soha ennyi rapversenyozó, 170 év hagyományát őrző táncprogram, mulatság Vörösmarty, Jókai és Blaha Lujza örökében. Madame Sexotic a rapverseny Divine Rapiere, az első udvarhölgynek a füredi Duna Katalint, a második udvarhölgynek Dákónvágási Ferit választották. Litkey Farkas kapta a Kiss Ernő- díjat. Fotógalériák.       

 

2011.07.29/Takács Miklós önkormányzati képviselőt Opatijában, a Város Napja alkalmából rendezett díszünnepségen a város díszpolgárává avatták. A tiszteletbeli polgár címet egyebek mellett a testvérvárosi kapcsolatok ápolásáért és elmélyítéséért végzett munkájáért kapta a füredi képviselő.       

 

2011.07.18/Simon Károly Balatonfüred egykori polgármestere ígéretével ellentétben egyelőre mégsem nyilatkozik a Füred TV-nek beszervezésének körülményeiről illetve ügynöki tevékenységéről. Hétfőn azonban egy elismerő nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe, ezt közöljük.       

 

2011.07.17/Száz műtárgy kelt el nagy érdeklődés mellett a Vaszary Villában rendezett első balatoni művészeti aukción, az azt követő jótékonysági esten pedig 300 ezer forint gyűlt össze, amelyet csángó gyerekek nyaraltatására költenek. A társasági eseménnyel egybekötött aukciót jövőre megismétlik.       

 

2011.07.14/Apuka! - felkiáltással és szívükre tett kézzel vette át Litkey Farkas és legénysége a Kékszalag kupát, így emlékezve a sportoló nemrég elhunyt édesapjára, a szintén kiváló vitorlázó Litkey Bencére. A Lisa kormányosa tizedszer nyerte meg a versenyt, ezzel sport történelmet írt.       

 

2011.07.12/Három hétvégén át strandröplabda bajnokság a Kisfaludy strandon. Az idén életre hívott versenyre nem csak sportolókat várnak, az amatőrök is kipróbálhatják magukat. Zene mellett zajlanak majd a férfi és női meccsek, a fürdőzők meg örülhetnek: igazi látványsport költözik a strandra.       

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?