Széchényis diákok Németországban

2012.02.06/A Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola diákjai építhetik meg a németországi Wunsiedelben a helyi hivatal előtti parkot. A Magyar Kert pályázat nyertesei ötszáz euróval gazdagodtak és idén tavasszal utazhatnak Németországba, ahol részt vesznek majd a tervezett kert megépítésében.

 

Még tavaly ősszel írták ki a wunsiedeli hivatal előtti park, illetve kert megtervezésére szóló Magyar Kert pályázatot. A programban a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium diákjai vettek részt. A négy díjnyertes csapat közül az első helyezett Szupercsapat ötszáz eurót is kapott. A pénzjutalmon túl a diákok Németországba utazhatnak, ahol segédkeznek majd az általuk tervezett kert elkészítésében. A középiskolások részvételével megépülő kertet a korábban szintén magyar középiskolások által megvalósított virágos török kert szomszédságában alakítják majd ki.

A tervek szerint ez év júniusig elkészülő magyar kertbe több hazánkban és a Bakonyban honos fát és virágot ültetnek majd el. A tervek szerint Gizella királynénak is szobrot emelnek, valamint kővel formázott Balatont alakítanak ki.

A Füred tévé videója.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?