Folyamatosan takarítják az utakat

2012.02.07/Az orkán-szerű szél és a hóátfúvások ellenére a városban zavartalan a közlekedés. A Probio Zrt teljes kapacitásával dolgozik, harminc hómunkás és hét munkagép folyamatosan tisztítja az utakat illetve a közintézmények előtti járdákat. Várhatóan holnapra már jelentősen mérséklődik a szél.

 

A kelet-nyugati fekvésű utcákban van a legtöbb gond, hiszen ezekben hiába tolják el a havat az erős északi szél rendre visszahordja azt. Ennek ellenére a város minden útja járható, a tömegközlekedés is zavartalan.

– A hó mennyisége nem okoz gondot, az orkán-szerű szél miatt viszont folyamatosan kell takarítanunk. A helyi környezetvédelmi rendelet értelmében csak extrém helyzetben sózhatjuk az utakat, jelenleg azonban ennek nincs sok értelme, mert az erős hidegben nem igazán érvényesül a só olvasztó hatása. Homok és murva keverékéből álló érdesítő anyagot szórunk az utakra, de az erős szél helyenként ezt is gyorsan széthordja, ezért a rendszeres hókotrás most a legjobb megoldás – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére a Probio Zrt. vezérigazgatója. Somogyi László hozzátette: a közintézmények előtt, a város kulcspontjainál illetve a parti sétányon letakarítják a járdákat, de kérik, hogy a magántulajdonban lévő ingatlanok előtt a tulajdonosok gondoskodjanak erről.

- Az előrejelzések szerint várhatóan már délután mérséklődik a szél, eláll a hóesés is, szerda reggelre terveink szerint minden utcát teljesen le tudunk takarítani – mondta Somogyi László.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?