Új vezető a Kisfaludy Színház élén

2012.02.08/Kéri Kitty színésznő vezeti áprilistól a Kisfaludy Színházat – döntött a város képviselő-testülete. Az eddig egy évadot megélt, épület és társulat nélküli színház a remények szerint ezzel új lendületet kap. Megszavazták a városi intézmények felújítására szánt 95 millió forintos keretet is.

 

2012-14 között 95 millió forintot költ az önkormányzat a városi intézmények felújítására. Idén mintegy 32 millió forintot különítenek el erre a célra, míg a fennmaradó 63 milliót a 2013-14 évi költségvetés biztosítja majd – szavazták meg a legutóbbi testületi ülésen a képviselők. A közbeszerzési eljárást hamarosan kiírják, de addig is elvégzik a tovább már nem halogatható javításokat.

A tervezet szerint egyebek mellett 21 millióból korszerűsítik a közösségi házat, kicserélik a nagyterem üveg tetejét és akadálymentesítik a főbejáratot, a Radnóti iskolát 16, a Bemet 12, míg az Eötvös iskolát 11,4 millió forintból újítják fel. Az óvodai épületeket is felújítják, legtöbbet, 13,6 milliót, a Mogyoró úti óvodára költik majd, ahol kicserélik a gázkazánokat és a nyílászárókat is. Mintegy hat millió forintból korszerűsítik a Városi Könyvtárat, közel 21 millióból pedig az önkormányzati hivatalt.

A képviselő testület úgy döntött, hogy április 1-től Kéri Kitty, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze látja el a Kisfaludy Sándor Kulturális és Színházfenntartó Nonprofit Kft. ügyvezetői teendőit. A Balatonfüreden élő színésznő megbízása határozatlan időre szól.

- Nagyon örülök a lehetőségnek, szép és nemes feladat a Kisfaludy Színház működtetése. Ez egy virtuális színház, nincs épülete és nincs társulata, ennek ellenére rengeteg lehetőség rejlik benne, bízom abban, hogy sikerül Kisfaludy szellemében valami egyedi tartalmat létrehozni. Ötvözni szeretném a fiatalos, lendületes szemléletet a füredi tradíciókkal. A koncepcióm kész. Úgy vélem a színháznak egész évben jelen kell lennie, természetesen elsősorban a nyárra és az elő illetve utószezonra koncentrálva a programjait - nyilatkozta a balatonfured.hu megkeresésére Kéri Kitty, akivel hamarosan hosszabb beszélgetést olvashatnak majd itt a honlapon.

A Kisfaludy Színházat még 2010 végén hozta létre az önkormányzat, azzal a céllal, hogy színesítse a helyi kulturális programkínálatot. Az önkormányzati tulajdonban lévő színház a város támogatásából valamint pályázati pénzekből tartja fent magát.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Kapcsolódó cikkek:

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?