Felszámolják a Sundance Parkot?

2011.01.14/Felszámolás alatt áll a Sundance Parkot működtető cég. A vállalkozás vezetője szerint egyelőre teljesen bizonytalan mi lesz a további sorsa a szórakoztató központnak. A város polgármestere úgy véli, Balatonfüred szempontjából az lenne a legszerencsésebb, ha új funkciót kapna a terület.

 

 

A Sundance Park Kft. igazgatója Serényi Gábor kérdésünkre elismerte: valóban felszámolás alatt áll a cég, de mint megjegyezte: a cég nem azonos a Sundance Parkkal így jelenleg bizonytalan mi lesz a szórakoztató centrum további sorsa. Arról, hogy mi vezetett a cég felszámolásához, egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

– A szórakozató központ eddigi működésének folytatása nem áll érdekében a városnak, sok panasz érkezett ezzel kapcsolatban. Vélhetően más célú hasznosítása lesz az ingatlannak – válaszolta érdeklődésünkre dr. Bóka István polgármester, aki hozzá tette: reményei szerint mindenképpen megfelelő önkormányzati szerepvállalással rendezik majd a területet.

A hányatott sorsú görög falu üzemeltetését három évvel ezelőtt két cég a Sundance Park Kft. illetve az IconBuild Kft. vette át, előbbi szervezte a programokat és üzemeltette a helyet, míg a másik az ingatlanokat vásárolta fel. A két társvállalkozás több száz millió forintos fejlesztést hajtott végre, több a területen lévő ingatlant felvásároltak és egy éttermeket, bárokat, zenés klubokat felölelő szórakoztatóközpontot alakítottak ki. Az üzemeltetéssel azonban voltak problémák, a park működését pedig többször kifogásolták a városban élők.

A Sundance Park jelenleg több, mint nyolcvan tulajdonossal társasházi formában működik. Kiskereskedők épp úgy vannak az érdekeltek között, mint tőkeerős nagy vállalatok. Információink szerint a park bezárása mintegy harminc füredi kisvállalkozót érintene, akik különböző funkciójú üzleteket működtetnek itt.

A kft. felszámolása azonban nem befolyásolja a Masped csoport működtette, a tavalyi évben végre jelentős forgalmat bonyolító Annagora Aquapark üzemeltetését, az a szezon kezdetekor újra kinyit.

balatonfured.hu
PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?