Erősödő szociális ellátás

2011.01.12/Épül a város új szociális központja. Az önkormányzati bérlakások melletti területen helyet kapó modern, kétszintes komplexum várhatóan május végére készül el. A tervek szerint azonban a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ csak a nyáron költözik be az új helyére.

Uniós pályázati támogatásból, mintegy kétszázötven millió forintos beruházás révén a városban egységesítik a jelenleg elszórtan, elavult, kicsi és gazdaságtalan épületekben működő szociális ellátást. A rendszer jelenleg is több, mint ezer ellátottról gondoskodik. Az új központ megépítésével minőségi javulás várható a város szociális ellátásában.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán 150 millió forint támogatást nyert a város a szociális ellátás minőségének fejlesztésére. Az uniós forrásból és az önkormányzat biztosította önerőből a Kéki utcában épül fel az ezer négyzetméteres, kétszintes létesítmény. Az új épületbe költöztetik majd a családsegítő szolgálatot, a házi segítségnyújtó illetve gyermekjóléti szolgálatot valamint az idősek klubját és nappali otthonát. A teljes szociális ellátási repertoár egy helyen lesz elérhető.
Az építkezésről szóló tudósítás itt.


PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?