Füredi folk-rock Bulgáriában

2010.11.23/A balatonfüredi WARN!NG zenekar egyedüli magyar együttesként adott koncertet a Bulgáriában rendezett Perforge-Burgas tíz napos fesztiválon. A progresszív folk-rockot játszó fiatal zenészek nemzetközi közönség előtt léptek fel, mesterképzésen vettek részt, és videóklipet forgattak.


Az eseménnyel párhuzamosan zajlott a Spirit of Burgas fesztivál, amely Európa legnagyobb tengerparti fesztiválja, olyan fellépőkkel, mint a Prodigy és a Gorillaz.

Sziklai Balázs (gitár) és Tóth Mátyás (dob) az addigi rock & metál zenélést maguk mögött hagyva valami újat szerettek volna alkotni. Megkeresték Mátravölgyi Dánielt (billentyűs), és így hárman 2009 őszén megalapították a WARN!NG zenekart. Bár az alapfelállás jól működött, mégis hiányzott még valami az elképzelt hangzáshoz. Ekkor csatlakozott hozzájuk Sós Gergő (doromb), aki művészi játékával teljesen egyedivé tette a zenekar hangzását. A négytagú banda tagjai ugyan külön-külön más- zenei stílust kedvelnek, de ebből csak profitált a zenekar, mert így zenéjükben a hagyományos rock és metál stílusjegyek mellett megtalálhatók a népzenei elemek illetve a modern elektronikus effektek is.

Tavasszal elindultak a pápai Gitárnyűvők tehetségkutató versenyen, ahol különdíjat nyertek és meghívást kaptak a Pannónia Fesztiválra. Eddigi rövid pályafutásuk alatt Budapesten, Veszprémben, Balatonfüreden és Bándon léptek színpadra.

- A Fekete-tenger parti városban, Burgasban rendezett fesztivál nagy lehetőség volt számunkra, hiszen alig fél éve alakultunk. A burgasi fesztivál délelőttjein különféle előadásokat hallgattunk videoklip készítésről, színpadképről, hangzásról, a délutánok pedig próbákkal teltek. A tíznapos rendezvényre összesen hét banda gyűlt össze, Szerbiából, Bulgáriából, Ukrajnából két-két együttes, Magyarországról pedig egyedüliként mi. A zenekarok különböző stílust képviseltek, a punktól a metálon át a jazzig minden hallható volt a fesztiválon. Két fellépésünk volt a színpad, gyönyörű helyen volt, a Sea Garden nevű hely Pantheon részén, a tengerparttól alig húsz méterre. Itt vettük fel a videóklipet is. A fesztivál közönségének nagyon tetszett a zenénk, sokan gratuláltak a koncert után – így Tóth Mátyás a zenekar dobosa.

A WARN!NG együttes oldala: http://www.myspace.com/warninghun

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?