Megújul a vitorláskikötő

2010.11.16/Tavaszra elkészül a Balatonfüredi Yacht Club kikötője. A nyolcvanmilliós, részben uniós támogatású, beruházás keretében a hatvanéves épületeket lebontják és átépítik, valamint új hajóhelyeket is kialakítanak. A fejlesztés ezzel még nem zárul le, tervezik két klubépület kialakítását is.

A beruházáshoz az Európai Uniótól pályázati úton több mint 30 millió forintos támogatást kapott a BYC. A munkálatok már javában folynak. Újjáépítik illetve kiszélesítik a kikötő északi és déli részét, a nyugati oldalon pedig a több évtized alatt erősen megdőlt, rossz állapotú épületet lebontják, és újat építenek helyette.
- Az ötvenes években átadott kikötőben eddig nem történt nagy átalakítás, ezért gondoltuk úgy még 2007-ben, hogy fejlesztenünk kell. Szerencsésen pályáztunk és a beruházáshoz végül 39 százalékos támogatást nyertünk az uniótól. Ezzel még nem fejeztük be a fejlesztést, tervezzük két nagyobb klubépület megépítését is. A Zákonyi utca felőli oldalon már megvalósult új klubházhoz arculatában nagyon hasonló két épület a nyugati kikötőperemmel párhuzamosan épülne fel, míg a harmadik épület a bejárati létesítménnyel párhuzamosan valósulna meg. A fejlesztés becsült összege 350 millió forint, ennek jelentősebb részét szintén pályázati úton igyekszünk biztosítani - vélekedett Böröcz István, a klub ügyvezető igazgatója.

A vitorlás sportegyesületnek jelenleg több mint 370 tagja van, a létszám folyamatosan nő, ezért elkerülhetetlen a felújítás és bővítés. A kikötőépítésre elnyert pénzből futja arra is, hogy tíz új hajóhelyet alakítsanak ki. Az átépítéssel várhatóan tavasszal végeznek a kivitelezők a Balaton legnagyobb hagyományú és legeredményesebb vitorlás klubjában.

Tudósítás a beruházásról itt.

balatonfured.hu
PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?