Önálló program a Balaton

2011.01.24/Kiemelt kormányzati figyelmet kap a Balaton az Új Széchenyi Tervben, hangsúlyozta dr. Bóka István elnök a Balaton Fejlesztési Tanács siófoki rendkívüli ülésén. 2011 és 2013 között hatmilliárd forint uniós forrás jut majd turizmusra, ezért a jövő évtől hazai forrás kiegészítést javasolt a Tanács.

Az Új Széchenyi Tervben alprogramként szerepel a tó és térsége. A tanács már el is készítette az ötéves középtávú fejlesztési programját. A javaslatok között szerepelnek nagy ívű turisztikai attrakciók és a szálláshelyek fejlesztése a tónál. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium márciustól indítja útjára az infrastruktúra fejlesztését célzó programot, de tavasszal a turisztikai pályázatok is megjelennek.

Az ülésen, ahol elfogadták a kistelepülések szennyvízkezelésére kiírt pályázatok szövegét, dr. Gruber Attila országgyűlési képviselő a Sió-zsilip romló állapotára hívta fel a figyelmet. A hajózó kapu már használhatatlan, de a vízleeresztő főzsilipet is megnyomta a Balaton déli irányban, mondta Gruber Attila. A Balaton Fejlesztési Tanács a Balatoni Vízügyi Kirendeltséghez fordul, hogy felhívják a figyelmet a zsilip állapotára, hangzott el a legutóbbi, Siófokon rendezett ülésen.

Időközben Pécseli Péter, a Balatoni Vízügyi Kirendeltség szakaszmérnöke úgy nyilatkozott: figyelemmel kísérik a zsilip állapotát, mérik az elmozdulás mértékét, ami természetes kilendülés. Nem csak egy irányban tapasztalható és maximum néhány tízmilliméternyi. Nem dől tehát a zsilip déli irányban, - fogalmazott a mérnök.

balatonfured.hu
PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?