Megnyílt a Hal és Borünnep

2013.06.21/Koncertek, borsátrak és halételek a sétányon. Megnyílt az idei Balatoni Hal és Borünnep. A négynapos rendezvény ezúttal kiegészül az olimpiai bajnokok sorát felvonultató Magyar Úszás Napjával, - a szerényebb becslések szerint is több ezren lesznek a Tagore sétányon.

 

- Ez az ünnep az értékekről, a tradíciókról szól, de a balatoni borok és halételek népszerűsítése mellett évről évre törekszünk a megújulásra is. Idén egy igazán szívet melengető rendezvényt is felölel a hal- és borünnep, itt rendezik meg a Magyar Úszás Napját, amire mintegy tízezer látogatót várunk a Tagore sétányra. Olimpiai és világbajnok sportolók lesznek a parton. Minden adott ahhoz, hogy egy igazi ünnep legyen ez a pár nap – fogalmazott Bóka István polgármester.

A rendezvényt Somogyi Béla Debrecen alpolgármestere nyitotta meg hivatalosan, majd a sétányon felállított nagyszínpadon a Balatonfüred Néptánc Együttes adott műsort, a Debrecenből érkező Bürkös zenekar és barátai muzsikáltak végül Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet adott koncertet.

A rendezvény folytatódik, lesznek közönségtalálkozók, közéleti beszélgetések, szombat délután egy órakor Demjén Ferenc ad koncertet. A gyerekeket külön programok, a felnőtteket pedig a sétányon felállított bor-, és halsátrak várják.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?