Hangsúlyos jelenlét

2011.02.17/Átadták a város új turisztikai látogatóközpontját, amelyben helyet kapott az ismét életre keltett Balatoni Borok Háza is. Patinás épület a város szívében. Modern dizájn, hangulatos megjelenés, markáns turisztikai kínálat, információs iroda és a borvidék legjobb borai, - mindez egy helyen.


- Egy régi, patinás, jelentős múlttal rendelkező épületbe költözött most a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. Modern és ízléses a belső tér, átgondolt és egyre színesebb a szolgáltatási paletta, markáns a turisztikai kínálat megjelenítése - úgy gondolom ismét jelentős lépést tett a város a turizmus érdekében – kezdte beszédét dr. Bóka István a Balatonfüredi Turisztikai Látogatóközpont ünnepélyes átadásán. A polgármester hangsúlyozta: csak a helyi vállalkozások és szállásadók összefogásával lehet előrébb lépni, a potyautas szemléletnek már rég leáldozott, ezért külön kiemelte, nagyon fontos lenne, hogy a füredi turisztikai szolgáltatók közül minél többen csatlakozzanak a helyi turisztikai egyesülethez.

Az egyesület mintegy 11 millió forint TDM pályázati pénzből alakította át a Blaha utca 5. szám alatti 19. századi épületet. Itt kapott helyet a Tourinform iroda és a Balatoni Borok Háza.

- Azt szerettük volna, hogy a városhoz méltó környezetben tudjuk fogadni az idelátogató vendégeket, hogy legyen egy stratégiai pont, egy találkozóhely, ahol a turisták mindent megtudhatnak a városról. Markáns, reprezentatív jelenlétet szeretnénk, minél több hasznos információt adni, kiszolgálni a vendégek igényeit. Pályázati úton adtuk bérbe a velünk egy helyiségben található Balatoni Borok Házának üzemeltetését, a két tevékenység nagyon jól kiegészíti majd egymást. Nagy lehetőség előtt állunk – válaszolta érdeklődésünkre Rádóczy Andrea, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke. Kérdésünkre elmondta, az egyesületnek jelenleg száztizenhat tagja van, a város meghatározó szállásadói mind csatlakoztak az egyesülethez, sőt még magánszemélyek és vendéglátóhelyek is, ám a város turisztikájában közvetett módon résztvevő helyi vállalkozók közül sokan még távol tartják magukat a civil szervezettől. – Várunk mindenkit, mert valóban csak közösen tudunk erősek lenni, ráadásul az egyesület a különböző szolgáltatásaival minden tagnak segítséget adhat –tette hozzá Rádóczy Andrea.

- Kizárólag csak odaadással lehet tenni érdemben a balatoni borkultúráért, a minőségi vendéglátásért, igyekszünk így vezetni a borok házát, várjuk a látogatókat – mondta az ünnepségen Bende Richárd. A Balatoni Bortok Házát üzemeltető cég vezetője kérdésünkre elmondta: jelenleg huszonhat, a Balatonfüred és környéke borvidékhez kötődő termelő, mintegy kétszázféle borát kínálja a Balatoni Borok Háza. A hét minden napján este 19 óráig, nyaranta pedig 22 óráig nyitva tartó házban az italok decinként is kóstolhatók, sőt szakavatott sommelier-ek állnak minden érdeklődő segítségére.

– Nem titok, szeretnénk a kínálatunk minőségén javítani. Amint az időjárás engedi, a vendégek előtt megnyitjuk az épülethez tartozó kertet is, ahol kedvükre ücsöröghetnek és kortyolhatják a finom borokat. Egyfajta kínálati mátrixot is felállítunk a borokból, így azoknak a turistáknak, akik napokat töltenek el a városban is tudunk mindig újabb és újabb ízeket, italokat mutatni – fogalmazott Bende Richárd.

A látogatóközpont egyelőre vasárnap kivételével minden nap nyitva tart, a nyári szezonban azonban már a hét minden napján nyitva lesz.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?