Füred az Utazás kiállításon

2011.03.05/Négyszáz négyzetméteres standon mutatja meg magát a Balaton régió a fővárosban rendezett Utazás kiállításon. Az immár harmincnegyedik alkalommal megrendezett idegenforgalmi börze megnyitóján a várost és a régiót a tavalyi Anna-bál szépe Kocsis Korinna képviselte.

 

A magyar turizmusban hagyományosan az Utazás kiállítással kezdődik az éves szezon. A Budapesti Vásárközpontban rendezett vasárnap este záruló rendezvényen 32 ország 600 kiállítója mutatkozik be és kínálja magát. Idén India a külföldi, Győr a belföldi díszvendég, s a kiemelt téma az egészségturizmus.
A hivatalos megnyitón Szatmáry Kristóf turizmusért is felelős belgazdasági államtitkár kiemelte: a kormány stratégiai ágazatnak tekinti a turizmust, az Új Széchenyi Terv több, az ágazatra szabott pályázatot indít, bevezetik a Széchenyi Pihenőkártyát és külön törvényt is alkotnak majd. – A turizmus munkahelyeket teremt, és a külföld számára az ágazaton keresztül lehet bemutatni az ország adottságait és sokszínűségét – vélekedett az államtitkár.

Utazás kiállítás

A Balaton régió marketing terveit bemutató sajtótájékoztatón elhangzott: az ország leglátogatottabb térsége a Balaton és környéke, sőt a téli hónapokban a korábbiakhoz képest nőtt a vendégforgalom. Az idelátogatók 74 százaléka belföldi turista, akik a legfrissebb felmérések szerint elégedetten távoznak a térségből és döntő többségük úgy tervezi, hogy négy éven belül visszalátogat a Balatonhoz. Az országban ez a régió fogta össze elsőként a különböző szolgáltatókat, igyekezett kialakítani egységes arculatot, külön szolgáltató csomagokkal megszólítani célcsoportokat, a szezonon kívül is kínálni programokat.

Idén májusban a Balaton régióját népszerűsítő országos kampány indul majd, Pünkösd idején pedig megrendezik a Balaton7 fesztivált.

Balatonfüredet, mint a kultúra, a bor és a vizek városát Rádóczy Andrea a helyi turisztikai egyesület elnöke mutatta be. Külön beszélt a város jelentősebb turisztikai beruházásairól, az új látogatóközpont kialakításáról és az országos hírű városi rendezvényekről, hangsúlyozva, hogy idén Füred egyik kiemelt helyszíne az uniós programoknak.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?