Rockenbauer Zoltán Füreden

2011.03.12/Rockenbauer Zoltán művészettörténész, Márffy Ödön füredi tárlatának rendezője volt a vendége a Vaszary estek sorozatnak. A kulturális antropológus ezúttal politikáról, kultúráról, festményekről, a családról, a gyeplabdás élményeiről és persze Csinszkáról, a halandó múzsáról is beszélt.


"Milyen érdekes, gondoltam, van egy nő, akihez verseket ír az első férje, Ady Endre, és roppant híres lesz. Rövid, ám furcsa kapcsolat fűzi Babits Mihályhoz, majd hozzámegy kora egyik legérdekesebb festőművészéhez, aki talán nem ér föl Ady szellemi magaslatához, de tagadhatatlanul a magyar piktúra egyik legfontosabb figurája. Érdekelt Csinszka, érdekelt, ki volt ez a múzsa, ezért írtam róla könyvet" - mondta Rockenbauer Zoltán a jóhangulatú esten, amelyen az egykori kulturális miniszterről egyebek mellett az is kiderült, hogy valamikor gyeplabdázott és biliárdozott, szeret focit nézni, szívesen élne Párizsban, és nem mellesleg hamarosan megszületik első gyermeke.

Rockenbauer Zoltánnal készült beszélgetés itt látható.

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?