Forradalom a városban

2011.03.16/Ismét forradalmi hangulat költözött Füred reformkori városrészébe. Színészek, diákok, táncosok, zenészek és hagyományőrzők elevenítették fel a 163 évvel ezelőtti március 15-ei történéseket. Egy napra megint itt volt a Pilvax Kávéház, a Nemzeti Múzeum illetve Landerer és Heckenast nyomdája.


A Pannon Várszínház, a Balatonfüred Néptáncegyüttes, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, a Balatonfüredi Koncert Fúvószenekar, az Ifjúsági Fúvószenekar, és a város iskoláinak diákjai, dolgozói idézték meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163 évvel ezelőtti eseményeit.
A Pilvax Kávéházzá avanzsált Anna Grand Hotelből induló márciusi ifjakat ezúttal is népes tömeg kísérte el útján. A történelmi pillanatok megelevenítése közben ezúttal is volt forradalmi ebédszünet, hogy aztán a rendezvény esti fáklyás felvonulással és Alexa Károly irodalomtörténész a Széchenyi- szobornál tartott ünnepi beszédével záruljon.

Március 15.

Az eredetileg estére tervezett A kőszívű ember fiai című színházi előadást délelőtt rendezték meg, hogy a Baradlaynét játszó Kubik Anna átvehesse Budapesten a Kossuth-díjat. A színművészt az előadás végén Doncsev András alpolgármester köszöntötte a város nevében.
Az ünnepi program részeként Zlinszky Imre bíró, táblai elnök, a magyar magánjog és polgári perjog kiemelkedő művelőjének emlékére emléktáblát állítottak a városi Panteonban.

Videó a rendezvényekről itt látható.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?