EB-résztvevők Füreden

2016.07.04/A tragikusan fiatalon, tavaly elhunyt válogatott labdarúgó, Fülöp Márton emlékére kapustábort szerveztek Füreden. Király Gábor is megemlékezett egykori barátjáról.

Tehetséges, sportoló fiatalok felkarolását is szolgálja a Fülöp Márton Alapítvány. A hosszan tartó betegség után tavaly elhunyt volt válogatott labdarúgó emlékére a civil szervezet és a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club hagyományteremtő jelleggel szervezett júniusban kapustábort Balatonarácson.

A 33 évesen elhunyt, válogatott hálóőr, Fülöp Márton édesapja, Fülöp Ferenc korábbi kiváló labdarúgó elmondása szerint az alapítvány három fő célt szolgál. - Egyrészt azokból a javakból, amit Marci a jövő generációjának szánt, szeretnénk segíteni a tehetséges kapusok tanulását, sportolását. Ösztöndíjat biztosítanánk számukra, illetve olyan eseményeket szervezünk a jövőben, ahol megmutathatják a tudásukat – mondta az MTK korábbi igazgatója.

A másik terület az egészségügy, mivel daganatos betegségben szenvedők támogatásával is foglalkozik majd a civil szervezet. A harmadik profil az oktatás, ami kőbányai általános és középiskolák segítésében, táborok szervezésében, tanulmányi versenyek rendezésében, oktatási segédeszközök beszerzésében nyilvánul majd meg.

A Fülöp Márton Alapítványnak kuratóriumi tagja Fülöp Ferenc mellett dr. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) elnöke, valamint Király Gábor és Juhász Roland, a két válogatott labdarúgó. Az alapítvány a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) és Balatonfüredi Utánpótlás Sport Clubbal (BUSC) együttműködésben idén június 27. és július 1. között kapustábort rendezett 15-16 éves labdarúgók számára az arácsi sporttelepen.

- Megtiszteltetés számunkra, hogy Márton családjának felkérésére részt vehetünk a tábor megszervezésében. A labdarúgó szakszövetség megyei igazgatóságai jelölték ki azokat a fiatalokat, akiket vendégül látunk egy hétig a városban. A térítésmentes, bentlakásos táborban olyan neves kapusedzők foglalkoznak a fiatalokkal, mint Kakas László, Babócsy András, Kövesfalvi István vagy Borsos Vilmos. A felkészítői csapat vezetője Gujdár Sándor. A szakmai munka mellett fontosnak tartjuk azt is, hogy az ország különböző pontjairól érkező gyerekek megismerjék Balatonfüredet és környékét. A sportfoglalkozások mellett számos kulturális és szabadidős programot is szervezünk a Füreden táborozó kapusnövendékeknek – válaszolta kérdésünkre Makó István, a BUSC ügyvezetője.

Az ötnapos eseményre meghívást kapott a balatonfüredi utánpótlás-nevelő klub tehetséges játékosa, Dávid Áron is, aki társaival együtt találkozhatott a labdarúgó Európa-bajnokságról hazaérkező Juhász Rolanddal és Király Gáborral. A nemzeti válogatott két kiválósága – a franciaországi élménybeszámoló mellett -, számos jó tanáccsal is ellátta az utódokat. Király Gábor kiemelte, hogy a tehetség ugyan lényeges adottság, ugyanakkor alázatos és kitartó munkavégzés nélkül nem elegendő a sikerhez.
A tábor zárásaként Király Gábor és a résztvevők emlékfát ültettek a sporttelepen.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?