Háromszáz műtárgy a kalapács alatt

2016.07.17/Neves klasszikus és kortárs alkotók képei a Vaszary Galériában. Háromszáz műtárgy az árverésen, a legdrágább tétel Ferenczy Károly festménye, 13.5 millió a kikiáltási ára.

A Pintér Aukciósház hatodik alkalommal rendezi meg nyári árverését a városban. Balaton, nyár, szerelem mottóval 140 millió forint összértékben háromszáz műtárgyat, köztük mintegy kétszáz festményt illetve rézkarcokat, szobrokat, ezüst tárgyakat és egyéb műtárgyakat kínál az aukció.

Mások mellett Barcsay Jenő, Bernáth Aurél, Ferenczy Károly, Lotz Károly, Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József festményei láthatók az árverést megelőző kiállításon, de több neves kortárs művész alkotása is szerepel az aukción, így Wahorn András, Bak Imre, Nádler István, Fehér László, ef Zámbó István és El Kazovszkij munkái. Utóbbitól a legjelentősebb művei között számontartott Táncosnő című festmény. Kuriózumként Salvador Dalitól is szerepel egy kisméretű bronz szobor.

A kiállított tárgyak mindegyikére licitálhatnak majd az érdeklődők, a pár ezer forintos tételek mellett több milliós festmények is szerepelnek az aukción, Ferenczy Károly (képünkön) 1914-ben alkotott aktja, a legértékesebb alkotás, 13,5 millió forint a kikiáltási ára, szintén kiemelkedő darab Patkó Károly 1921-ből származó aktja, ami nyolc millió forintról indul. Magánszemélyek, magángyűjtők és szinte valamennyi nagy aukciósház küldött be műtárgyakat a kiállításra.

A tárlat július 20. és 31. között tekinthető meg a Vaszary Galériában. A kiállítást záró aukciót július 31-én, este a Vitorlás Étteremben tartják.

Az árverésen a részvétel ingyenes! Nézegesse az árverésen szereplő műtárgyakat. Az online aukciós katalógus itt.

Az aukció tisztán kereskedelmi jellegű, a már megszokott feltételekkel zajlik.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?