Digitális mozi Füreden

2011.03.21/Háromdimenziós filmek, a hét minden napján vetítés illetve havonta legalább egy premier – ezeket az újdonságokat kínálja az átalakított Balaton Mozi, amely az új fejlesztés révén az ország harmadik úgynevezett aktívszemüveges mozija lett azaz 3D-s filmek kifogástalan minőségben.

 

A korszerű, látványos filmélményt nyújtó technológiát a hónap közepén építették ki a moziban. A város képviselő testülete évi 1,2 millió forinttal támogatja a megújult filmszínház üzemeltetését, a digitális filmek vetítéséhez szükséges technikai fejlesztést az üzemeltető maga állta.

- Muszáj volt fejleszteni, ez a jövő. Sőt már jelenleg is vannak olyan filmek, melyeket csak digitális formátumban forgalmaznak. Úgynevezett aktív szemüveges rendszert építettünk ki a moziban, ez minimális fényveszteség mellett biztosítja a minőségi, éles képet. Nem fárasztja a szemet, így a gyerekek is nyugodtan nézhetik majd a vetítéseket. Annál is inkább, mert elsősorban családi filmeket, gyerekeknek szóló animációs filmeket vetítünk majd digitális formátumban. Az analóg filmekről sem szeretnék lemondani, sőt az esti főműsoridőben egyelőre biztos, hogy ezeket tűzzük műsorra – válaszolta érdeklődésünkre Pálffy Géza, a Balaton Mozi üzemeltetője, aki a fejlesztéstől természetesen a nézőszám emelkedését várja.

A tervek szerint minden hónapban legalább egy, maximum három premier filmet is bemutatnak majd a 153 néző befogadására alkalmas füredi moziban. A jegyárak a multiplex mozikhoz képest olcsóbbak lesznek, a felnőtt belépő 1300-, míg a diák és nyugdíjas jegy 1050 forintba kerül. A mozi üzemeltetője egy látogatókártya bevezetését is tervezi, amely révén újabb kedvezményekhez juthatnak majd a moziba látogatók.

balatonfured.hu

 

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?