Lyukasóra Füreden

2016.09.02/Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a méltán közkedvelt Lyukasórát Füreden. Könnyed irodalmi sztorizgatás és persze hol könnyebb, hol nehezebb versfeladványok.

A Lyukasórát neves irodalmárok, Mészöly Dezső, Gyurkovics Tibor, Lator László, Lukácsy Sándor alapították, immár 21 éve. Ezúttal a Quasimodo Költőverseny nyitó programjaként Balatonfüredre látogatott az irodalmi esztrád műsor.
A hagyományokhoz híven költőkből, színészekből, irodalomárokból álló társaság kalauzolta egymást és az érdeklődőket a költészet izgalmas világába, olykor alig ismert területeire. Lackfi János, Lator László, Várady Szabolcs, Lanczkor Gábor, Tóbiás Krisztián költők és Kéri Kitty színművész egy-egy szabadon választott költeménnyel tették próbára egymás és a közönség irodalmi jártasságát.

A költemények és a költők megidézése során anekdoták, szellemes gondolatok is elhangzottak, na meg esetenként maga a megfejtés is, amiért könyvajándékok jártak. Terítéken volt többek között Petri György, Jókai, Kosztolányi, Szabó Lőrinc, Vas István, és Faludy György, utóbbi több verssel is.
Erre a két órára jó hangulatú irodalmi kávéházzá avanzsált a Blaha Étterem terme, a könnyed irodalmi sztorizgatás és fejtörők mellett még a Tempevölgy legújabb számáról is szó esett, amelyben egyebek mellett a Quasimodo költőverseny díjazott versei is olvashatók.

Az esten elhangzott ígéret szerint lesz még Lyukasóra Füreden.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?