Vitorlások Füreden

2016.09.09/Európa Kupa, Félsziget-kerülő, Széchenyi Emlékverseny. Vitorlázás Füreden.

Szeptemberben több jelentős vitorlás versenyt rendeznek a városban.
A Laser Európa Kupát szeptember 11. és 13. között tartják. Várhatóan 150-200 versenyző indul Balatonfüredről a négy hajóosztálynak (Laser Standard, Laser Radial Női – mindkettő olimpiai hajóosztály, valamint Laser Radial Nyílt és Laser 4.7) kiírt versenyen. A regatta az idény egyik legnagyobb hajószámot felvonultató kishajós versenye lesz.
A versenyen a riói olimpia után először áll rajthoz Érdi Mária. A 18 éves versenyző nem sokat pihent az olimpia után, hiszen hazatérése másnapján megkezdte az edzéseket.

- Az utóbbi hetekben elsősorban fizikai, alapozó edzéseket végeztem, és nagyon várom már a hétvégi balatonfüredi Európa Kupát. Bízom benne, hogy sikerül jó eredménnyel zárni a hazai versenyt – mondta Érdi Mária, aki Kínában és Ausztráliában indul majd még világkupán.

Szeptember 17-én startol el szintén Füredről a Félsziget-kerülő Vitorlásverseny. A hagyományos regatta keretében a Széchenyi István Emlékversenyt, a Nagyhajós Túraversenyt és a Balaton Kupát is megrendezik.

A Tihanyi-félsziget kerülő vitorlásverseny az egyik legnépszerűbb összecsapás a honi vitorlázók körében. Az őszi összecsapáson többszáz hajó népesíti be a Balatonfüred-Tihany-Sajkod előtti vízterületet, ami nem csak a versenyzőknek jelent élményt, hanem azoknak is, akik csak látogatóként vannak jelen a parton.
Rajt: Balatonfüred (Atomerőmű SE) előtti vízterületen, 10:30-kor. Cél: a balatonfüredi MVSZ Vitorlástelep előtti vízterület.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?